Τρίκαλα: Προβολή ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

19:35 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, θα προβληθεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, με διοργανωτές τις Τομεακές Επιτροπές του ΚΚΕ στο Νομό Τρικάλων.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της συνολικότερης δραστηριότητας του κόμματος για τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ. Ένα μεγάλο τμήμα του ντοκιμαντέρ προέρχεται από φωτογραφικά και

οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη. Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε μετά από πολύμηνη προσπάθεια ομάδας σκηνοθετών, αξιοποιώντας σπάνιο ιστορικό υλικό από το αρχείο του Κομουνιστικού κόμματος. Η πρώτη πανελλαδική προβολή πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες σε εκδήλωση στην Αθήνα, ενώ στα Τρίκαλα παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Το ντοκιμαντέρ, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, πραγματεύεται “τις μέρες της Απελευθέρωσης, τον ηρωικό Δεκέμβρη, την απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας, την τρομοκρατία και τις αποφάσεις του ΚΚΕ, με τα πλάνα να δένουν τη δράση του ΕΛΑΣ με το κίνημα στις πόλεις, την Ελεύθερη Ελλάδα και την προσφορά του ΚΚΕ…”. Μελετάται, δε, η οικονομική κατάσταση της εποχής, οι επιδιώξεις της άρχουσας τάξης και των ξένων συμμάχων της, καθώς οι θεωρητικές επεξεργασίες του κόμματος εκείνη την περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα