Απελευθέρωση Λεμπιδάκη και συλλήψεις -Τέλος στο σήριαλ της απαγωγής του στην Κρήτη (video)

08:47 2/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από 6 μήνες και 2 ημέρες ομηρείας που ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου, απελευθερώθηκε στις 7:30 το πρωί στην Κρήτη ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ενώ συνελήφθησαν και 8 άτομα και αναζητούνται ακόμη πολλοί συνεργοί.

«Ευχαριστώ» ήταν τα πρώτα λόγια του απαχθέντος μόλις αντίκρισε τους άνδρες της ΕΛΑΣ, ενώ ο πατέρας του επιχειρηματίας Γιάννης Λεμπιδάκης ευχαρίστησε τις αρχές και όλους όσοι συνέβαλαν ώστε η περιπέτεια της οικογένειας

να έχει αίσιο τέλος.

Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού
Σε tweet του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς την Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχία της και τονίζει ότι «όραμά μας μια αστυνομία αποτελεσματική απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, φιλική και όχι αυταρχική απέναντι στους πολίτες».

Συγχαρητήρια του κ. Μητσοτάκη
Tην Ελληνική Αστυνομία συνεχάρη και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με ένα tweet, για την απελευθέρωση του επιχειρηματία Μ. Λεμπιδάκη. «Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση του Μ. Λεμπιδάκη! Έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης.

Μπράβο και από Στ. Θεοδωράκη
Μπράβο στους αξιωματικούς, γυναίκες & άντρες της αστυνομίας που σιωπηλά & μεθοδικά κατάφεραν για άλλη μια φορά να νικήσουν τους απαγωγείς, αναφέρει σε tweet του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Και από τη Φώφη Γεννηματά
Τα συγχαρητήρια της εξέφρασε και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης
Την ικανοποίησή του, για την αίσια εξέλιξη της υπόθεσης Λεμπιδάκη, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης: «Θερμά συγχαρητήρια στους αξιωματικούς και στο σύνολο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας που σχεδίασαν, συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινωνία της Κρήτης τους τελευταίους μήνες ολοκληρώθηκε, αποκαθιστώντας το αίσθημα ασφάλειας των Κρητικών. Ευχόμαστε, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μετά την εξάμηνη απαγωγή και περιπέτεια του, υγιής να επιστρέψει στην οικογένεια του και να συνεχίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα».

Eurokinissi

Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον Αντ1 και του εκπροσώπου τύπου της Αστυνομίας Θόδωρου Χρονόπουλου στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ1.

Keywords
Τυχαία Θέματα