«Έλαμψε» ο Αστέρας 2-0 την ΑΕΚ στην Τρίπολη

07:15 2/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έλαμψε το Αστέρι του Αστέρα Τρίπολης αφού με τη «μαεστρική» καθοδήγηση του «Στρατηγού» Σάββα Παντελίδη επικράτησε της πρωτοπόρου και αήττητης, μέχρι χθες το βράδυ ΑΕΚ, με 2-0 πετυχαίνοντας την πρώτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα της Superleague. Σκόρερ για τους «Αρκάδες» οι Μουνάφο στο 47΄ και Μανιάς στο 81΄.

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Αστέρα με το

συνηθισμένο σχηματισμό (4-2-3-1) με τον Αθανασιάδη να είναι στο τέρμα, Γιαννούλης και Κώτσιρας στα άκρα της άμυνας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, Μουνάφο και Τσουκαλάς οι δυο αμυντικοί χαφ, Ισνάλντο αριστερά, Καλτσάς δεξια, ο Μαντιντά πίσω από τον προωθημένο Δουβίκα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του σε (4-3-3) με τους Τσιντώτα στο τέρμα και τους Βινίσιους-Μπακάκη αριστερά και δεξιά στην άμυνα, ενώ οι Γιαννούτσος και Βράνιες ήταν τα δύο στόπερ. Ο Γιόχανσον ήταν ο κόφτης με τους Αϊντάρεβιτς και Γαλανόπουλο να είναι οι δύο εσωτερικοί μέσοι. Οι Μάνταλος και Μπακασέτας είναι αριστερά και δεξιά του προωθημένου Σέρχιο Αραούχο.

Οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και σχεδόν σε όλο το Α΄ ημίχρονο έκλεισαν τους χώρους και είχαν σαν πρωταρχικό στόχο μην δεχτούν γκολ. Η ΑΕΚ πήρε την κατοχή της μπάλας αλλά είχε μια φλύαρη υπεροχή χωρίς να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες. Η κεφαλιά του Σουηδού Γιόχανσον στο 23΄ που πέρασε άουτ ήταν η καλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο για την Ένωση ενώ ο Αστέρας είχε ένα σουτ του Δουβίκα από πλάγια θέση άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε με ορμή και αιφνιδίασε την ΑΕΚ που έδειξε να τα έχει χαμένα. Στο 47΄ ο Τάσος Δουβίκας πίεσε τον Βινίσιους, κέρδισε την μπάλα έκανε παράλληλα σέντρα σουτ ο Τσιντώτας απέκρουσε ασθενώς και ο Χουάν Μουνάφο με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Στο 51΄Ο Ισνάλντο με εντυπωσιακό αριστερό βολέ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα.

Ο Μιχάλης Μανιάς στο 81΄ μετά την πάσα του Μουνάφο έφυγε από δεξιά και φτάνοντας απέναντι στον Τσιντώτα νίκησε τον γκολκίπερ της ΑΕΚ κάνοντας μέσα σε αποθέωση το 2-0.

Από εκεί και πέρα, η Ένωση προσπάθησε να πιέσει και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη ήταν τόσο καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο που επέτρεψαν μόλις μία τελική στην εστία του Αθανασιάδη με το πλασέ του Χριστοδουλόπουλου στο 92΄!!!!

ΑΣΤΕΡΑΣ: Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κώτσιρας, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Μαντίντα (91΄ Τόνσο), Καλτσάς, Ισνάλντο (79΄ Τσιλιανίδης), Δουβικας (74΄Μανιάς).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βινίσιους (55΄ Λιβάγια), Γιαννούτσος, Βράνιες, Μπακάκης, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας (63΄ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (70΄ Τρίστανσον).

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα