Άνοιξε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

14:06 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Άνοιξε ξανά τις πύλες του μετά από έξι χρόνια εγκατάλειψης το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Ηρακλείου, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, με τους μαθητές των σχολείων της περιοχής να είναι οι πρώτοι επισκέπτες.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, τόνισε το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει το Πάρκο στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Το Πάρκο παραδίδεται και πάλι στους πολίτες του Ηρακλείου με στόχο να παίξει τον εκπαιδευτικό

ρόλο για τον οποίο προορίζεται. Θεωρούμε ότι με την καλή συνεργασία της επιτροπής φορέων που συστάθηκε για να συντονίσει τις δράσεις του αλλά και των εκπαιδευτικών, το Πάρκο μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά ώστε τα παιδιά όπως και οι μεγαλύτεροι να αποκτήσουν καλύτερη οδική συμπεριφορά. Ο απώτερος στόχος είναι ασφαλώς να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα που τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για το Ηράκλειο.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ενώ μετά το πέρας των ομιλιών οι μαθητές από τα σχολεία της Νέας Αλικαρνασσού είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να πάρουν μια πρώτη γεύση από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προσφέρει.
Σήμερα, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαιτούμενα μέσα, αλλά και τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό (μικρά αυτοκίνητα- ποδήλατα κλπ) που απαιτούνται για τη βιωματική εκπαίδευση των μαθητών.
Οι μαθητές αλλά και οι πολίτες που θα επισκέπτονται καθημερινά τον χώρο από τις 08.00 το πρωί έως τις 16.00 έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν κανόνες ορθής κυκλοφοριακής αγωγής στο δρόμο ως πεζοί και ως οδηγοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα