Alitalia: 2.000 απολύσεις και περικοπές μισθών – Η 9η απόπειρα διάσωσης

21:24 17/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την κατάργηση 2.037 θέσεων εργασίας από το προσωπικό εδάφους και την αποχώρηση 400 στελεχών του προσωπικού καμπίνας μετά την προκαθορισμένη λήξη της σύμβασής τους, προβλέπει το σχέδιο «διάσωσης» της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση. Η μείωση κατά 20% του προσωπικού συνοδεύεται από μισθολογικές περικοπές ύψους σχεδόν 30%, ανέφερε συνδικαλιστική πηγή, προαναγγέλλοντας απεργιακές κινητοποιήσεις για την 5η Απριλίου.

Η Alitalia,

η οποία έχει πληγεί από τον ανταγωνισμό των εταιρειών low cost όπως η Ryanair, καταγράφει ζημίες εδώ και χρόνια.

Στην ένατη κατά σειρά απόπειρα οικονομικής ανάκαμψης, η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα νέο στρατηγικό πλάνο το οποίο προβλέπει μείωση του κόστους ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και αύξηση κατά 30% του κύκλου εργασιών έως το 2019 μέσω πιο ανταγωνιστικών προσφορών στα δρομολόγια μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Σήμερα η διοίκηση παρουσίασε τις λεπτομέρειες στις συνδικαλιστικές ενώσεις: προβλέπεται η κατάργηση 2.037 θέσεων εργασίας από το προσωπικό εδάφους και η αποχώρηση 400 στελεχών του προσωπικού καμπίνας μετά την προκαθορισμένη λήξη της σύμβασής τους.

Επιπλέον η εταιρεία ζήτησε μείωση των μισθολογικών απολαβών κατά 28% για τους κυβερνήτες στις πτήσεις μεσαίων αποστάσεων, 22% στις πτήσεις μακρινών αποστάσεων και 32% για τις αεροσυνοδούς.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ,ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα