Κομοτηνή: Τριετής εργασιακή ειρήνη και σχέδια ανάπτυξης

20:24 17/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έδωσαν τα χέρια και άνοιξαν το δρόμο για την επίτευξη τριετούς εργασιακής ειρήνης. Μετά από τρεις μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της DIAXON συμφώνησαν για τον τρόπο με τον οποίο θα εργασθούν και θα αμειφτούν τα επόμενα τρία χρόνια. «Πετύχαμε μια ονομαστική αύξηση. Με την επίτευξη κάποιων συγκεκριμένων παραγωγικών στόχων τα επόμενα τρία χρόνια θα λάβουμε αύξηση στις αμοιβές, μικρή, αλλά ουσιαστική για την εποχή μας» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων, ο κ. Νίκος Κλεισάρης σημειώνοντας πως ειδικά στην δύσκολη αυτή εποχή μια εργασιακή ειρήνη τριετούς

διάρκειας αποφέρει μόνο οφέλη.

Η καταρχήν συμφωνία των δύο πλευρών για να ισχύσει θα πρέπει να γίνει αποδεχτή και από την πλειοψηφία των εργαζομένων. Στη γενική συνέλευση της Τρίτης θα έχουν τον τελευταίο λόγο. Η έγκριση της θα σηματοδοτήσει σίγουρα τη δημιουργία ενός καλύτερου κλίματος, όχι μόνο στην ίδια την επιχείρηση, αλλά και στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, μια καλή είδηση σε έναν χώρο που έχει δεινοπαθήσει τα τελευταία πολλά χρόνια.

«Ευελπιστούμε για το καλύτερο. Η εταιρεία μας πηγαίνει καλά. Απασχολεί τώρα 135 εργαζόμενους. Ευελπιστούμε ότι θα κάνουμε κάποιες επενδύσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Κεντρικός μας στόχος είναι να δημιουργηθεί και τρίτη γραμμή παραγωγής, η οποία θα απασχολήσει 30 επιπλέον άτομα» αποκαλύπτει με φανερή ικανοποίηση και αισιοδοξία ο κ. Κλεισάρης.

Το εργοστάσιο της DIAXON Πλαστικά Συσκευασίας της Κομοτηνής είναι θυγατρική εταιρεία των Ελληνικών Πετρελαίων, παράγει τους περισσότερους τύπους BOPP φιλμ (φιλμ πολυπροπυλένιο), απαραίτητο για τις συσκευασίες τροφίμων. «Είναι δυναμικός κλάδος των πλαστικών και είναι το μέλλον της επόμενης 50ετίας» προβλέπει ο κ. Κλεισάρης.
Φώτο:Νίκος Κλεισάρης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα