Aγοραστός κατά πρυτανικών αρχών για συγχώνευση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Θεσσαλίας

13:39 9/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οργισμένος με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας όσον αφορά τις προτάσεις που κατέθεσαν στο υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της προωθούμενης συγχώνευσης των δυο Ιδρυμάτων, εμφανίστηκε σήμερα μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός
Ο κ. Αγοραστός μίλησε για συμφέροντα ακαδημαικών μπροστά στην εξυπηρέτηση των οποίων

παραγκωνίζονται αυτοδιοίκηση, τοπικές επιχειρήσεις, επιμελητήρια και άλλοι φορείς. «Είμαστε καλοί μόνο για να εξασφαλίζουμε κονδύλια για υποδομές και εκπαιδευτικά Ιδρύματα διερωτήθηκε ο κ. Αγοραστός και τόνισε με έμφαση ότι θα έπρεπε να έχει προηγηθεί συνεργασία και διάλογος.
Παράλληλα επέκρινε την ηγεσία του υπουργείου για προσχηματική διαβούλευση και για ήδη ειλημμένη απόφαση ενώ κατέστησε σαφές ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι κάθετα αντίθετη στην προωθούμενη συγχώνευση καιστον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζεται, καθώς στόχος του Υπουργείου δεν είναι η αναβάθμιση, αλλά η λογιστική εξοικονόμηση πόρων μέσω επί της ουσίας της κατάργησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Είναι χρέος της πολιτείας και της ακαδημαικής κοινότητας να διασφαλίσουν τη λετουργία και να προωθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων τμημάτων και όχι να προωθούν την κατάργηση τους κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

The post Aγοραστός κατά πρυτανικών αρχών για συγχώνευση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Θεσσαλίας appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα