Μια βραδιά με τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μπ.Φωτιάδη

13:39 9/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στις 7.30μμ στο Χατζηγιάννειο, ο λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μπάμπης Φωτιάδης με την ορχήστρα του θα παρουσιάσει δικά του τραγούδια αλλά και των άλλων Ελλήνων δημιουργών.

Την εκδήλωση διοργανώνουν και παρουσιάζουν οι δημιουργοί της εκπομπής ‘’Οδός Ασμάτων’’ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Λάρισας Δέσποινα Πατσιατζή και Στάθης Σταμελόπουλος.
Ο Μπάμπης Φωτιάδης γεννήθηκε το 1948 στο χωριό Κούκος της Πιερίας. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ζει στην Λάρισα όπου και έχει

εμφανιστεί στα περισσότερα κοσμικά κέντρα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Σε ηλικία 17 ετών σύνθεσε τον ύμνο της ομάδας του Πιερικού. Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες των Αθηνών αλλά και της περιοχής μας. Έχει επίσης γράψει τη μουσική για ένα film Ουγγρικό που είναι Γερμανική παραγωγή.
Στο πάλκο αλλά και σε συναυλίες έχει συνεργαστεί με ερμηνευτές όπως: Πασχάλη Τερζή, Βασίλη Καρρά, Γιώργο Κοινούση, Άννα Βίσση, Δήμητρα Γαλάνη, Χάρις Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Κατερίνα Στανίση, Μαίρη Λίντα, Πόλυ Πάνου, Λευτέρη Μυτιληναίο, Μαρία Φαραντούρη, Δημήτρη Κοντολάζο, Γιώργο Ζωγράφο, Ρένα Κουμιώτη, Πόπη Αστεριάδη, Γιώργο Γερολυμάτο, Κωστή Χρήστου και άλλους.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χρήστος Πούρικας τραγούδι, Άννα Αγραφιώτη τραγούδι, Κώστας Χαντζής τραγούδι-κιθάρα, Στάθης Σταμελόπουλος τραγούδι, Σοφία Μπακάλογλου τραγούδι, Χρήστος Μοχλούλης τραγούδι-κιθάρα, Χρήστος Πούλελης μπάσο ,Θανάσης Γκριμπούλης τουμπερλέκι, Βασίλης Μπεκιώτης μπουζούκι και Μπάμπης Φωτιάδης μπουζούκι.
Η είσοδος είναι ελέυθερη.

The post Μια βραδιά με τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μπ.Φωτιάδη appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα