Την ίδρυση Σχολής Τουρισμού ζητεί επισήμως το Πανεπιστήμιο Κρήτης

13:39 9/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Σπουδών αποφάσισε να αιτηθεί στο υπουργείο Παιδείας το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το θέμα απασχόλησε την χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου, όπου συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι λεπτομέρειες.
Όπως δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας στην ΕΡΤ Ηρακλείου,

το αίτημα στο υπουργείο Παιδείας θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείο θα εξακολουθήσει να έχει θετική στάση στο θέμα, για το οποίο θα ενημερώσει και τους τοπικούς πολιτικούς φορείς το προσεχές διάστημα.
Όπως είπε, η νέα Σχολή, η έκτη για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, θα αντιμετωπίζει τον τουρισμό ως επιστήμη, με τη συνδρομή άλλων Σχολών και Τμημάτων, όπως αυτών της Επιστήμης Υπολογιστών και της Ψυχολογίας. Για την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής υπάρχει έτοιμος χωροταξικός και οικονομοτεχνικός σχεδιασμός, όπως επίσης και σε επίπεδο προγράμματος σπουδών. Εφόσον πάρει το «πράσινο φως» από το υπουργείο, η νέα Σχολή, όπως εξήγησε ο πρύτανης, θα στεγαστεί, σε πρώτη φάση, στο Δημαρχείο Φωκά, το οποίο παραχωρεί ο δήμος Ρεθύμνου, ενώ ο σχεδιασμός είναι να υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2019.

The post Την ίδρυση Σχολής Τουρισμού ζητεί επισήμως το Πανεπιστήμιο Κρήτης appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα