50.000 ασθενείς στην Ελλάδα πάσχουν από παθήσεις της ωχράς κηλίδας

17:22 12/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

39 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, έχουν χάσει τελείως την όρασή τους, ωστόσο, στο 80% των περιπτώσεων αυτών, η απώλεια της όρασης θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Σημαντικός παράγοντας η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή θεραπεία, όπως τονίζουν οι ειδικοί επιστήμονες που μπορεί να εμποδίσει την απώλεια όρασης ή και να επαναφέρει μέρος της όρασης που έχει χαθεί.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη του Οκτωβρίου, η Ελληνική Εταιρεία Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς, σε

συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε τα νεότερα δεδομένα για τις οφθαλμολογικές παθήσεις, τις αιτίες απώλειας όρασης και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Το συχνότερο αίτιο τύφλωσης, στις χώρες του δυτικού κόσμου είναι οι παθήσεις της ωχράς κηλίδας, και εκτιμάται ότι επηρεάζουν περισσότερους από 50 χιλιάδες ασθενείς στη χώρα μας.

Οι κυριότερες από αυτές τις παθήσεις, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς, Σταματίνα Καμπανάρου, είναι η Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας (ΗΕΩ) και το Διαβητικό Οίδημα της Ωχράς Κηλίδας (ΔΟΩ).

Πρόκειται για οφθαλμολογικές παθήσεις, οι οποίες αν μείνουν αδιάγνωστες και χωρίς θεραπεία οδηγούν σε τύφλωση, ενώ η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή θεραπεία αυτών προστατεύουν την όραση των ασθενών μας, ανέφερε η κ. Καμπανάρου και για το λόγο αυτό η Ελληνική Εταιρεία Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς συστήνει, ειδικά στους ηλικιωμένους, αλλά και σε όσους πάσχουν από διαβήτη, να επισκέπτονται τον οφθαλμίατρό τους οπωσδήποτε μία φορά κάθε χρόνο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία :Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα