Προς πάγωμα των πλειστηριασμών α’ κατοικίας και για χρέη στο δημόσιο (video)

15:59 12/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς όχι μόνο για οφειλές στις τράπεζες αλλά και για χρέη στο Δημόσιο, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2017, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Με εντολή του Πρωθυπουργού προωθείται άμεσα η κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, μπροστά στον κίνδυνο να πάρει διαστάσεις το φαινόμενο των πλειστηριασμών, στα ειρηνοδικεία. Υπό τον φόβο εντάσεων και προπηλακισμών απέχουν σήμερα οι συμβολαιογράφοι και

ζητούν διασφάλιση στην ομαλότητας της διαδικασίας. Την ίδια ώρα σχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων το οποίο περιλαμβάνει μέχρι και κούρεμα της οφειλής, σχεδιάζουν οι Τράπεζες.

Νομοθετική παρέμβαση, άμεσα, που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, όσων έχουν πραγματικά χαμηλά εισοδήματα και, ταυτόχρονα, δεν θα αποτελέσει δίχτυ προστασίας για τους έχοντες, αλλά κατ΄ επάγγελμα κακοπληρωτές, ζητάει το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ζήτησε ο πολιτικός κόσμος να νομοθετήσει άμεσα και να θέσει όρια για την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Ακόμα, ζήτησαν να προστατευτεί η διαδικασία των πλειστηριασμών για το καλό του πολίτη και για την τήρηση της νομιμότητας. Τόνισαν επίσης ότι έχουν στοχοποιηθεί, ότι δέχονται επιθέσεις και απειλές από πολίτες, ενώ στα Ειρηνοδικεία όπου διεξάγονται οι πλειστηριασμοί, όπως λένε, υπάρχουν εντάσεις και βίαιες ενέργειες. Επισήμαναν τέλος ότι μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λάβουν τις αποφάσεις και θα καθορίσουν το πλαίσιο των αντιδράσεών τους.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνει: «Μια ημέρα πριν το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – προφανώς για να περιορίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις – υπόσχεται ότι «θα» φέρει νομοθετική ρύθμιση για να προστατέψει την πρώτη κατοικία από οφειλές προς το Δημόσιο…Το «υπόσχεται» σήμερα για να το ξεχάσει τη Δευτέρα… Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη Δ.Ε.Θ. τη Συμφωνία Αλήθειας και τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση. Μέρος τους είναι η μείωση του ιδιωτικού χρέους. Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται και η πρόταση μας για «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017».

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ
Ρεπορτάζ: Άντζυ Μανουσέλη

Σχετική είδηση: Δεν υπάρχει έξαρση πλειστηριασμών λέει το υπουργείο Οικονομίας

Keywords
Τυχαία Θέματα