Για ρωσοφοβική υστερία μελών της βρετανικής ελίτ κάνει λόγο η Μόσχα

16:53 12/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σκληρά λόγια απάντησε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας στις δηλώσεις του Βρετανού ομολόγου της Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τις οποίες η Βρετανία έχει απτές αποδείξεις πως η Ρωσία συμμετείχε στην επίθεση εναντίον ενός κονβόι που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, ανατολικά της συριακής πόλης Χαλέπι, πριν από περίπου ένα μήνα.

«Φαίνεται πως ο Μπόρις Τζόνσον πέρασε από τα λόγια στα έργα κάνοντας χρήση όπλων κατά της Ρωσίας.

Ντροπή! Πραγματικά ντρεπόμαστε για αυτόν!», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Σκωπτική και απαξιωτική και η δήλωση-απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Άμυνας στρατηγού Ιγκόρ Κονασένκοφ: «Στη Μόσχα έχουμε συνηθίσει πλέον στη ρωσοφοβική υστερία μελών της βρετανικής ελίτ. Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της Ρωσίας ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι τίποτα άλλο παρά «τρικυμία μέσα σε ένα ποτήρι θολό λονδρέζικο νερό”…».

Ο Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε ότι, αρχικά, ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπ. Άμυνας επικαλέστηκε ως μάρτυρες, για τη επίθεση εναντίον του κομβόι, εθελοντές οι οποίοι στη συνέχεια αποδείχτηκαν πολεμιστές της Τζεμπχαντ Αν Ασρα.

Ο Ρώσος αξιωματούχος θύμισε ότι και η Ουάσινγκτον, έπειτα από αυτά τα «αδιάσειστα» στοιχεία, κατηγόρησε τη Μόσχα. Όμως, λίγο αργότερα, δια στόματος του προέδρου της επιτροπής των αρχηγών των επιτελείων του αμερικανικού στρατού, ανακάλεσε τις κατηγορίες.

«Τώρα, με έναν μήνα καθυστέρηση έρχεται ο κ. Τζόνσον να μας πει ότι μέσω δορυφόρων υπάρχουν φωτογραφίες που μας “ενοχοποιούν”, οι οποίες φωτογραφίες ούτως ή άλλως κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο», συνέχισε.

«Το αυθεντικό βίντεο με την πορεία του κονβόι είναι αυτό που δημοσιοποίησε η Ρωσία, στο οποίο φαίνεται να κινείται ένα φορτηγό με κοτσαδόρο, ο οποίος μεταφέρει οπλοπολυβόλο μεγάλου διαμετρήματος. Οι » αποδείξεις» του Τζόνσον «δεν αξίζουν δεκάρα», κατέληξε ο Κονασένκοφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα