Ζάεφ: Όλο και πιο κοντά στην επίλυση της διένεξης με την Ελλάδα

16:50 21/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Με συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζαεφ επισημαίνει ότι βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση της διένεξης με την Ελλάδα αναφορικά με την ονομασία της χώρας του.

«Πιστεύω ότι ποτέ πρωτύτερα δεν είχαμε καλύτερες συγκυρίες από τώρα για να βρούμε μια ολοκληρωμένη λύση που θα διαρκέσει αιώνες και θα παραμείνει για πάντα» τονισε

χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.

Ωστόσο φρόντισε να επισημάνει πως «εάν αυτή η διαφορά δεν επιλυθεί, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου. Θα φέρουμε την Ευρώπη εδώ στα Σκόπια και θα προωθήσουμε μία ευρωπαϊκή ατζέντα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι «ένα τεράστιο μέρος του προβλήματος έχει ήδη επιλυθεί» αν και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τη διαδικασία.

Όπως τόνισε είναι ικανοποιημένος που ένα τεράστιο μέρος θεμάτων ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια έχει λυθεί και δήλωσε αισιόδοξος για μία οριστική συμφωνία.

The post Ζάεφ: Όλο και πιο κοντά στην επίλυση της διένεξης με την Ελλάδα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα