Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Δεν θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι των δήμων

10:58 20/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Διαψεύδει τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς ο υπουργός έκανε λόγο για μονιμοποίηση 10.000 συμβασιούχων στους δήμους μέσω πριμοδότησής τους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Κύκλοι του υπουργείου τόνισαν πως δεν πρόκειται να υπάρξει μονιμοποίηση συμβασιούχων: «Η

διάθεση και η πολιτική στόχευσή μας είναι να δημιουργούμε μόνιμες θέσεις εργασίας, όπου εξυπηρετούνται πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στο βαθμό που το επιτρέπουν οι αναλογίες προσλήψεων – αποχωρήσεων (1 προς 4 το 2017, 1 προς 3 το 2018) και τα δημοσιονομικά της χώρας η προσπάθειά μας θα τείνει προς τις μόνιμες θέσεις εργασίας».

Επισημαίνουν επιπλέον ότι δεν θα προκηρυχθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, ενώ ακόμη κι αν προκηρυχθεί τέτοιος διαγωνισμός αυτός θα είναι «ανοιχτός» για όλους και δεν θα δοθεί προτεραιότητα σε ήδη εργαζομένους με ειδική πριμοδότησή τους. Η προϋπηρεσία τους θα προσμετρηθεί με την ίδια «βαρύτητα» που ισχύει σε ανάλογους διαγωνισμούς και η οποία είναι σχετικά μικρή σε σχέση με τα κοινωνικά κριτήρια (ανεργία, αναπηρία, τέκνα κ.λπ.).

Σχετικά με την καταβολή δεδουλευμένων των συμβασιούχων – παρατασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, που «μπλόκαρε» μετά από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι κύκλοι του υπουργείου σημειώνουν ότι το ζήτημα θα λυθεί σύντομα με τροπολογία που ετοιμάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα