Ιταλία: Αγώνας δρόμου για την εύρεση επιζώντων στο ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα (Photo-Video)

10:23 20/1/2017 - Πηγή: iPop

Επί ποδός βρίσκονται οι διασώστες οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες με στόχο να εντοπίσουν επιζώντες στα συντρίμμια του ξενοδοχείου που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα την Πέμπτη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν ανασυρθεί 4 σοροί, ενώ 25 άτομα παραμένουν αγνοούμενοι. Ανάμεσα στους αγνοούμενους που βρίσκονται στα ερείπια του ξενοδοχείου Rigopiano βρίσκονται τέσσερα παιδιά.

Italy avalanche latest:
– At least 3 people killed
– Up to 30 people

missing
– Rescue operation ongoinghttps://t.co/Esc6uNYBLu pic.twitter.com/uJxEqt2LbR

BBC Breaking News (@BBCBreaking) January 19, 2017


Οι διασώστες συνέχισαν καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας τις έρευνες και αρνούνται να τις εγκαταλείψουν αν και δυστυχώς δε φέρεται να υπάρχουν ίχνη ζωής.

Τονίζουμε, πως τα μόνα άτομα φέρεται να σώθηκαν είναι δύο άτομα τα οποία ήταν εκτός του ξενοδοχείου την ώρα που το καταπλάκωσε η χιονοστιβάδα και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Η χιονοστιβάδα θυμίζουμε, πως σάρωσε το κτίριο με απίστευτη σφοδρότητα λίγο μετά τους σεισμούς που συγκλόνισαν την περιοχή.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στα Μέσα απηύθυνε έκκληση για βοήθεια τονίζοντας πως «η χώρα αντιμετωπίζει έναν «άνευ προηγουμένου φαύλο κύκλο παγετού, ψύχους και σεισμών».

Στο πλευρό της Ιταλίας ο Γιούνκερ:

Σε δηλώσεις προέβη και πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος δήλωσε ότι:

Η η Ε.Ε. είναι έτοιμη να στείλει βοήθεια γιατί ένας σεισμός στην Ιταλία είναι σεισμός στην Ευρώπη

Από την πλευρά τους οι Αρχές εκτιμούν πως στο ξενοδοχείο βρίσκονταν περί τα 35 άτομα και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Μάριο Ματσόκα δήλωσε: «Επισήμως είναι λιγότεροι οι καταγεγραμμένοι, δηλαδή 22 πελάτες και 7 μέλη του προσωπικού, αλλά είναι πιθανό να υπήρχαν και επισκέπτες».

Συγκλονιστικά είναι τα λόγια του Λορέντζο Γκαλιάρντι, του πρώτου διασώστη που έφτασε στο ξενοδοχείο:

Ο Λ.Γκαλιάρντι τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπήρχε ξενοδοχείο, μόνο μια λευκή στήλη» ενώ δήλωσε πως αυτός και συνάδελφοι του ούρλιαζαν «πού είστε;» με την ελπίδα να ακούσουν μια φωνή να απαντάει «είμαστε εδώ».

«Επιχειρήσαμε να βρούμε τον άξονα του ανελκυστήρα, όμως είχε καταρρεύσει και αυτός. Το χιόνι είχε μπει σε όλα τα δωμάτια, σαν κάποιος να το είχε εκτοξεύσει με κανόνι προς τα μέσα. Κάποιος που γνωρίζει, μου είπε πως ολόκληρο το ξενοδοχείο μετακινήθηκε κατά 20-30 μέτρα. Η χιονοστιβάδα το παρέσυρε από πίσω, από το σημείο της κουζίνας και των δωματίων. Εκείνη την ώρα άκουσα ένα θόρυβο, μια γεννήτρια πήρε αυτόματα μπροστά και έδωσε φως, ενώ υπήρχε φως και στο λεβητοστάσιο. Ήταν τα μόνα σημάδια ανθρώπινης παρουσίας» εξήγησε και πρόσθεσε:

Τότε είδαμε το αυτοκίνητο με τους δυο ανθρώπους ζωντανούς μέσα. Ήταν περίπου 50 μέτρα μακριά από το κτήριο και η μηχανή του ήταν αναμμένη. Ήταν το μοναδικό που δεν είχε ανατραπεί από την χιονοστιβάδα Μέσα βρίσκονταν δύο άντρες, ζωντανοί αλλά σε κατάσταση σοκ. Ο ένας μας είπε πως στο ξενοδοχείο ήταν η οικογένειά του

Διαβάστε επίσης:

Βυθίστηκε στο πένθος η Ιταλία: Φόβοι για 30 νεκρούς σε ξενοδοχείο που καταπλάκωσε χιονοστιβάδα- Εικόνες που σοκάρουν

photo:Reuters, bbc

The post Ιταλία: Αγώνας δρόμου για την εύρεση επιζώντων στο ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα (Photo-Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα