Βύθισε τον Ηρακλή ο Πλατανιάς – Eπικράτησε 1-0

22:45 20/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Με γκολ του Γιακουμάκη στο 78′, ο Πλατανιάς επικράτησε 1-0 του Ηρακλή και συνεχίζει να κάνει όνειρα για την συμμετοχή του στα πλέι οφ, όντας στο -2 από την ΑΕΚ. Δυσκολεύει η παραμονή για τον Γηραιό.

Βύθισε τον Ηρακλή

ο Πλατανιάς. Με γκολ του Γιακουμάκη στο 78ο λεπτό, οι Κρητικοί επικράτησαν 1-0 των Θεσσαλονικιών και τους άφησαν ουραγός στη βαθμολογία, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε. Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου που συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα, βρίσκεται στο -2 από την ΑΕΚ και δεν σταματάει να κάνει… όνειρα για τη συμμετοχή της στα πλέι οφ.

Το ματς

Με τον Ηρακλή να είναι πιο επιθετικός ξεκίνησε το παιχνίδι. Ο Γηραιός θέλησε να αιφνιδιάσει τον Πλατανιά και αν είναι πιο τυχερός να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο, στην μοναδική καλή ευκαιρία που είχε στο πρώτο μέρος, ο Αγγελόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει από το ύψος της περιοχής τον Σωτηρίου. Η φάση αυτή φάνηκε να… ξυπνάει τον Πλατανιά, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθούν να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Χωρίς αποτέλεσμα, όμως.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είχε τον έλεγχο και την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει φάση ούτε με… αίτηση. Ενδεικτικό είναι, πως η καλύτερη στιγμή των Κρητικών στο πρώτο μέρος ήταν στο 21ο λεπτό, όταν το σουτ του Μενδρινού κόντραρε και πέρασε λίγο άουτ. Από εκεί και πέρα το… χάος! Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο από τους 22 ποδοσφαιριστές, ευκαιρίες δεν υπήρξαν και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όπως ξεκίνησαν το ματς, χωρίς σκορ (0-0).

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ηρακλής ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα είχε και δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Τέσσερα λεπτά μετά την επανέναρξη, η μπάλα στρώθηκε στα όρια της περιοχής στον Δώνη αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ και στο 55’ η κεφαλιά του Κούρου μετά τη σέντρα του Περόνε είχε την ίδια κατάληξη. Ο Γιώργος Παράσχος έβλεπε την ομάδα του να μην αποδίδει όπως ήθελε, έκανε κάποιες διορθωτικές κινήσεις και έφτιαξε κατά κάποιο τρόπο την εικόνα του Πλατανιά.

Με τη συμπλήρωση 68 λεπτών δε, ο Ηρακλής θα μπορούσε να είχε μπει μπροστά στο σκορ όταν ο Περόνε βγήκε απέναντι από τον Σωτηρίου (είχε και την πάσα στον αμαρκάριστο Λεοζίνιο) αλλά ο α’ βοηθός (Κωνσταντίνος Κωνσταντίνος) τον υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ σε μία, πάντως, πολύ δύσκολη φάση. Εννιά λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν τους φιλοξενούμενους σε μία φάση διαρκείας. Ωστόσο, ο Γιακουμάκης αρχικά δεν κατάφερε να περάσει τον Χουάντερσον και στη συνέχεια ο Βάντερσον έκανε βιαστικό γύρισμα και δεν βρήκε κανέναν από τους συμπαίκτες του που ήταν έτοιμοι να σκοράρουν σε κενή εστία. Δευτερόλεπτα μετά δε, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το τέρμα που τους χάρισε τη νίκη.

Ο Ντεβέσα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά του βγήκε σε… ασίστ, με τον Γιακουμάκη να μην δυσκολεύεται από κοντά να ανοίξει το σκορ. Στα εναπομείναντα λεπτά, όσο και να προσπάθησε ο Γηραιός δεν κατάφερε να φτάσει στο τέρμα της ισοφάρισης. Κάπως έτσι, μετά από αυτή την ήττα η ομάδα του Παντελίδη έμεινε ουραγός με 16 βαθμούς (παρέα με τη Βέροια) και στο -3 από τον Λεβαδειακό. Από την άλλη, οι Κρητικοί βρίσκονται στο -2 από την ΑΕΚ και συνεχίζουν να ελπίζουν για την είσοδό τους στα πλέι οφ.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Καρυπίδης, Μπανανά, Σκαρντοβέλι, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (80′ Μαραγκός), Γιορέντε (46’ Ντεβέσα), Μανούσος, Γιακουμάκης, Στανισαβλίεβιτς (66’ Γουνδουλάκης).

Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Πριντέτα, Κάργας, Ντίνας.

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς (80′ Μπαστακός), Κούρος, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος (66’ Λεοζίνιο), Δώνης, Τζανετόπουλος, Γροντής, Στάμου, Αργυρόπουλος (67’ Καραγκούνης), Περόνε.

Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Βοσνακίδης, Ηλιάδης, Πασάς.

Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας (Θράκης)

Πηγή: sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα