Βραβεία Όσκαρ: Τα «παράσιτα» διέψευσαν όλα τα προγνωστικά

17:26 10/2/2020 - Πηγή: Aixmi

Διέψευσε όλα τα προγνωστικά και πήρε τα δυο μεγάλα βραβεία Όσκαρ (καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας) το νοτιοκορεάτικο φιλμ «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν Χο. Το αντιπολεμικό «1917» του Σαμ Μέντες, που προβαλόταν ως φαβορί, έμεινε με 3 αγαλματίδια σε μικρότερες κατηγορίες.

Όπως αναμενόταν το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου πήγε στον Χοακίν Φίνιξ για την ερμηνεία

του στον «Τζόκερ» και α΄γυναικείου ρόλου στη Ρενέ Ζελβέγκερ για τη «Τζούντι».

Νικητής στην κατηγορία β΄ανδρικού ρόλου ήταν ο Μπραντ Πιτ για το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ», που κέρδισε και το Όσκαρ καλύτερης παραγωγής. Το βραβείο β΄γυναικείου ρόλου πήγε στη Λόρα Ντερν για την «Ιστορία γάμου».

Τα «Παράσιτα» (Parasite) είναι «μαύρη» σάτιρα, θρίλερ και αλληγορία για τη ζωή των προνομιούχων και των μη προνομιούχων στη σύγχρονη Σεούλ. Όπως έγραψε η The Wall Street Journal, η ταινία «είναι πάντα μπροστά από τον θεατή της, σε κάθε σεκάνς». Είναι η πρώτη φορά που ξενόγλωσση ταινία κερδίζει  Οσκαρ καλύτερης ταινίας. Ο Μπονγκ Τζουν Χο, που κέρδισε και το βραβείο σκηνοθεσίας, μετά την απονομή είπε ότι θα πίνει μέχρι το πρωί.

#Oscars Moment: @ParasiteMovie wins for Best Picture. pic.twitter.com/AokyBdIzl5

— The Academy (@TheAcademy) February 10, 2020

Ο Χοακίν Φίνιξ μίλησε για τον ρατσισμό, την ανισότητα, το περιβάλλον, τα δικαιώματα των ζώων. Δήλωσε ότι υπήρξε αχρείος και εγωιστής στη ζωή, αλλά νοιώθει ευγνώμων που του δόθηκαν δεύτερες ευκαιρίες. Δακρυσμένος αναφέρθηκε στον αδελφό του, επίσης ηθοποιό, Ρίβερ Φίνιξ, που πέθανε από ναρκωτικά.

#Oscars Moment: Joaquin Phoenix wins Best Actor for his work in @jokermovie. pic.twitter.com/M8ryZGKGHV

— The Academy (@TheAcademy) February 10, 2020

Η Ρενέ Ζελβέγκερ ενσάρκωσε της θρυλική Τζούντι Γκάρλαντ, την εποχή που αγωνιζόταν να ξεπεράσει τη χρήση ουσιών, την κατάθλιψη, την αϋπνία, την οικονομική αστάθεια και τις δικαστικές μάχες για την κηδεμονία των παιδιών της. Είναι το δεύτερο Όσκαρ για τη Ζελβέγκερ. Είχε κερδίσει το 2004 βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου για την «Επιστροφή στο Cold Mountain».

#Oscars Moment: Renée Zellweger wins Best Actress for her work in @JudyGarlandFilm. pic.twitter.com/ZkciWT0d2u

— The Academy (@TheAcademy) February 10, 2020

Ο Μπραντ Πιτ νίκησε στον β΄ανδρικό ρόλο και επιβεβίωσε όλα τα προγνωστικά. Αφιέρωσε το βραβείο στα παιδιά του λέγοντας «σας λατρεύω, κάνω τα πάντα για εσάς».

Το Όσκαρ 2020 καλύτερου τραγουδιού πήρε ο Έλτον Τζον για το «(I’m gonna) Love me Again» από την ταινία Rocketman. Είναι το δεύτερο στην καριέρα του.

Για δεύτερη φορά η τελετή δεν είχε κεντρικό παρουσιαστή. Πρώτοι παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι περσινοί βραβευθέντες, Ράμι Μάλεκ (Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για το «Bohemian Rapsody»), Ολίβια Κόλμαν (Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «The Favourite» (Ευνοούμενη) του Γιώργου Λάνθιμου), Μαχερσάλα Άλι (Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για το «Green Book») και Ρετζίνα Κινγκ (Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «If Beale Street Could Talk»».

The post Βραβεία Όσκαρ: Τα «παράσιτα» διέψευσαν όλα τα προγνωστικά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα