Ακιντζί: Φρικτό το σενάριο προσάρτησης της Βόρειας Κύπρου στην Τουρκία

19:57 9/2/2020 - Πηγή: Aixmi

«Το σενάριο προσάρτησης της Βόρειας Κύπρου στην Τουρκία είναι φρικτό. Εναι ένα σενάριο που θα διαλύσει την Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου. Το υποστηρίζω αυτό και είναι κάτι που δεν το λέω για πρώτη φορά, γιατί αυτό είναι ένα πραγματικό συναίσθημα και σκέψη του τουρκοκυπριακού λαού».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έκανε τις δηλώσεις αυτές, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, προκαλώντας σοβαρότατες αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας.

«Δεν θέλουμε να γίνουμε μειονότητα

των Ελληνοκυπρίων, ούτε να ζήσουμε σε διαρκή σχέση εξάρτησης από την Τουρκία. Το κύριο είναι το ψευδοκράτος να μετατραπεί σε μια από τις ισότιμες συνιστώσες πολιτείες και να λάβει μια σεβαστή θέση υπό μια ομόσπονδη στέγη. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να υποστηριχτεί. Μια τέτοια Κύπρος με τον βορρά και τον νότο της, θα καταστεί φιλική προς την Τουρκία. Αυτό είναι προς όφελος όλων. Η πολιτική ότι «η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική» αποτελεί σλόγκαν της δεκαετίας του ΄50».

«Τέτοιου είδους δηλώσεις πληγώνουν την ιερή ψυχή των μαρτύρων και μπορεί να θεωρηθούν αποκύημα της ανησυχίας ενός πολιτικού για το δικό του μέλλον, ο οποίος έχει εξαντλήσει την πίστωση που του έχει δώσει το τουρκικό έθνος», σχολίασε ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι «το αξίωμα του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου εμπεριέχει σεβασμό και τιμή. Ωστόσο οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Ακιντζί που βρίσκεται σε αυτό το αξίωμα περιέχουν ασεβείς εκφράσεις για την Τουρκική Δημοκρατία και τους Τουρκοκύπριους. Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την ασέβεια κατά της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους».

Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε:

«Μοναδική μας προσδοκία και ευχή είναι ο Μουσταφά Ακιντζί να αποχωρήσει από τα καθήκοντα του ενεργώντας με έντιμο και αξιοπρεπή τρόπο».

The post Ακιντζί: Φρικτό το σενάριο προσάρτησης της Βόρειας Κύπρου στην Τουρκία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα