Επιτάσσονται εκτάσεις σε νησιά, δημιουργούνται κλειστές δομές για πρόσφυγες και μετανάστες

16:14 10/2/2020 - Πηγή: Aixmi

Υπό0 την ασφυκτική πίεση που έχουν διαμορφώσει στα ελληνικά νησιά οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες η κυβέρνηση επιταχύνει τις κινήσεις της, Ήδη ανακοίνωσε τη δημιουργία ελεγχόμενων κλειστών δομών, οι οπίες θα αντικαταστήσουν κλείσουν τις σημερινές άναρχες δομές.

Οι εκτάσεις που επιτάσσονται:

Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.
Αντίστοιχες δομές, παραπλεύρως υφιστάμενων δομών, θα δημιουργηθούν και σε Λέρο και

Κω, σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ως ακολούθως:

Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.

Εκεί α δημιουργηθούν ελεγχόμενες κλειστές δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Ελεγχόμενες κλειστές δομές σημαίνει καθορισμένοι και αυστηροί κανόνες εσωτερικής τάξης, οι οποίοι αφορούν τόσο τη λειτουργία των κέντρων όσο και την κίνηση των φιλοξενούμενων. Στις δομές αυτές θα διαμένουν, πρώτον, οι νέες αφίξεις για διευκόλυνση της ταυτοποίησης και της διαδικασίας ασύλου, δεύτερον, όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά και, τρίτον, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο και μπαίνουν στη διαδικασία επιστροφής. Όσοι παραμένουν στις ελεγχόμενες κλειστές δομές, βάσει εσωτερικού κανονισμού θα δικαιούνται ελεγχόμενες εξόδους με κάρτα για ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ οι δομές θα είναι κλειστές τα βράδια. Κάθε παραβίαση κανόνα εσωτερικής τάξης επηρεάζει αρνητικά το αίτημα για άσυλο και επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής του παραβάτη.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

Φύλαξη των συνόρων μας.
Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.
Αυξημένες επιστροφές.
Κλειστές δομές.

Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στην αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, και στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των τριών νησιών. Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει «το μπάχαλο που δημιούργησε με τις μνημειώδεις παλινωδίες της» και να προχωρήσει σε πραγματικές λύσεις.

The post Επιτάσσονται εκτάσεις σε νησιά, δημιουργούνται κλειστές δομές για πρόσφυγες και μετανάστες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα