Τσίπρας: Κανένα παιδί στο περιθώριο

13:52 9/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Από το βήμα της Ολομέλειας τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με το νομοσχέδιο που συζητείται για δεύτερη ημέρα στη Βουλή σχετικά με την υιοθεσία και την αναδοχή παιδιών.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί στο ίδρυμα.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων «το μεγάλο θέμα σήμερα είναι η στάση της πολιτείας απέναντι στα παιδιά. Τα

παιδιά που στερούνται της δυνατότητας να ζήσουν μία κανονική ζωή, παιδιά ενός κατώτερου θεού που στερούνται της δυνατότητας να ζουν και να ωριμάζουν σε ένα σπίτι και μία οικογένεια. Ο λόγος που κατατέθηκε αυτό το νομοσχέδιο ήταν για να σταματήσει το όργιο της γραφειοκρατίας και των θεσμικών εμποδίων και να δοθεί η δυνατότητα να βιώσουν αυτά τα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον«.

Μιλώντας συγκεκριμένα για το νομοσχέδιο που έχει τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση, «είναι πολύ σημαντικό αυτό το νομοσχέδιο να αντιμετωπιστεί χωρίς μικροκομματική σκοπιμότητα. Ποια σκοπιμότητα μπορεί να ωθήσει ορισμένους να πουν όχι στα παιδιά και ναι στην διαιώνιση ενός καθεστώτος που αποκλείει ανθρώπους από τα να δώσουν σε ένα παιδί αγάπη.
Μακροπρόθεσμος στόχος είναι ένας: Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί σε ίδρυμα» είπε ο πρωθυπουργός αναλύοντας τα ζητήματα που επιλύει αυτό το νομοσχέδιο.

Στη συνέχεια ανέφερε τη διάκριση ανάμεσα στην υιοθεσία και την αναδοχή και επιτέθηκε σε όσους κατακρίνουν το νομοσχέδιο λέγοντας: «Μια μερίδα των αντιδράσεων προέρχεται από αυτούς που το μίσος τους τρέφει και τρέφονται από αυτό και δεν μπορούν να κατανοήσουν το νόημα του νομοσχεδίου που στηρίζεται στην αγάπη. Υπάρχουν βέβαια και οι υποκριτές που ασπάζονται το δόγμα της αγάπης στη θεωρία.

Στην Ελλάδα του 2018 οι αξίες της ισότητας και της προόδου πρέπει να είναι πάνω από στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα. Θα είμαστε ως κυβέρνηση απόλυτα συνεπείς με αυτό«.

Δεν απρέλειψε και πάλι να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας: «Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μας παραδώσει ακόμη ένα μάθημα για το ποιος είναι πραγματικά λαϊκιστής και ποιος είναι αληθινά στην πράξη φιλελεύθερος με την κοινωνική έννοια του όρου. Να μας δώσει ένα μάθημα προοδευτικότητας ή συντηρητισμού. Εμείς τον ευχαριστούμε για αυτό γιατί κάνει τα πράγματα ποιο καθαρά για ορισμένους που πίστεψαν πως είναι φιλελεύθερος του κέντρου. Στην πραγματικότητα είναι βαθιά συντηρητικός και φλερτάρει επικίνδυνα με τον ακροδεξιό λαϊκισμό».

The post Τσίπρας: Κανένα παιδί στο περιθώριο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα