Τι κρύβει η «έκρηξη» Τσακαλώτου κατά Ντράγκι στο Eurogroup

08:22 20/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Το Eurogroup δεν ενέκρινε την εκταμίευση τη δόση των 5,7 δισ ευρώ, δίνοντας προθεσμία δυο εβδομάδων στην Ελλάδα να ολοκληρώσει τα δυο εναπομείναντα προαπαιτούμενα (Ελληνικό και πλειστηριασμοί), αλλά το γεγονός που «σημάδεψε» τη συνεδρίαση ήταν η «έκρηξη» του Ευκλείδη Τσακαλώτου όταν ο κεντρικός τραπέζης της Ευρώπης Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι οι Ελληνες συμβολαιογράφοι θα πρέπει να αρχίσουν να υπογράφουν τoυς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καθώς αυτό αποτελεί βασικό εμπόδιο για

την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να αντέδρασε πολύ έντονα, υποδεικνύοντας στον κ. Ντράγκι να εξηγήσε ιτι ακριβώς εννοεί. Πόσοι πλειστηριασμοί πιστεύει ότι πρέπει να γίνονται την ημέρα και πόσα έσοδα πρέπει να φέρνουν.

Η αντιπαράθεση δεν σταμάτησε, όμως, εκεί. Ο κ. Ντράγκι αναφέρθηκε και στην πρόσφατη έκδοση των ελληνικών ομολόγων όπου αντί να μειωθεί το επιτόκιό τους, όπως συνηθίζεται, αυξήθηκε. Η παρέμβασή του εξελήφθη από αρκετούς ως αντίθεση στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να βγει ξανά για δανεισμό πριν από 10 μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε υποστηρίξει εμμέσως, πριν από λίγους μήνες, ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει από τους δανειστές γραμμή πιστοληπτικής στήριξης μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον προσεχή Αύγουστο, πράγμα το οποίο είχε απορρίψει δημοσίως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη φράση «να λείπει το βύσσινο». Η «γραμμή» την οποία προτείνει ο κ. Ντράγκι -και υποστηρίζει ο Γιάννης Στουρνάρας– ισοδυναμεί με μίνι μνημόνιο και καταργεί το κυβερνητικό αφήγημα περί «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια».

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών υποβάθμιζαν, πάντως, την αντιπαράθεση Τσακαλώτου-Ντράγκι, χαρακτηρίζοντας ως «εξαιρετική» τη σχέση των δυο ανδρών.

Τι κρύβει η «έκρηξη» Τσακαλώτου κατά Ντράγκι στο Eurogroup

:

The post Τι κρύβει η «έκρηξη» Τσακαλώτου κατά Ντράγκι στο Eurogroup appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα