Το Eurogroup δεν εκταμίευσε τα 5,7 δισ -2 εβδομάδες προθεσμία

21:17 19/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Τελικά, το Eurogroup δεν ενέκρινε απόψε την εκταμίευση τη δόση των 5,7 δισ ευρώ, δίνοντας προθεσμία δυο εβδομάδων στην Ελλάδα να ολοκληρώσει τα δυο εναπομείναντα προαπαιτούμενα: Την επένδυση στο Ελληνικό, για την οποία αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, και την πρόοδο στο θέμα των πλειστηριασμών.

Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αναγνωρίζεται σταδιακή πρόοδος, αλλά η εικόνα παραμένει μέτρια. Οι θεσμοί επιμένουν ότι οι πλειστηριασμοί πρέπει να διεξάγονται ομαλά και σε όλα τα γεωγραφικά ύψη και

πλάτη της χώρας.

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζουν «τεχνικής φύσης» όσα απομένουν να γίνουν για την υλοποίηση των δύο τελευταίων προαπαιτουμένων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης θα ξεκινήσει με την έλευση των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να υπάρξει εκταμίευση της δόσης μέχρι τις 15 Μαρτίου (μέχρι να συνεδριάσει το Κοινοβούλιο της Γερμανίας).

Το Eurogroup δεν εκταμίευσε τα 5,7 δισ -2 εβδομάδες προθεσμία

The post Το Eurogroup δεν εκταμίευσε τα 5,7 δισ -2 εβδομάδες προθεσμία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα