Θα χρειαστούν 10-15 χρόνια και εκατοντάδες εκατ ευρώ για να ανοικοδομηθεί η Παναγία των Παρισίων

20:34 16/4/2019 - Πηγή: Aixmi

Εκατοντάδες εκατομύρια ευρώ και 10 έως 15 χρόνια θα χρειαστούν για να ανοικοδομηθεί η Παναγία των Παρισίων, που υπέστη τεράστιες καταστροφές από τη μεγάλη φωτιά, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα για τη διατήρηση και προστασία των γαλλικών ιστορικών μνημείων. Λίγο νωρίτερα ο Ζακ Λανγκ, υπουργός Πολιτισμού στις κυβερνήσεις του Φρανσουά Μιτεράν, είχε υποστηρίξει ότι το μνημείο θα μπορούσε να επανέλθει στην πρότερη μορφή του μέσα σε 3 χρόνια.

Ο Φρεντερίκ Λετοφέ, ένας από τους δύο προέδρους του ιδρύματος ιστορικών μνημείων, χαρακτήρισε «μη ρεαλιστική» την εκτίμηση

Λανγκ. «Πριν από την αποκατάσταση, θα χρειαστούμε πολλή δουλειά, καθώς χρειάζεται να δημιουργηθεί ειδικό κάλυμμα για την προστασία του καθεδρικού ναού από τα καιρικά φαινόμενα. Ήδη η τοιχοποιία έχει δεχθεί σημαντικό όγκο υδάτων για την κατάσβεση της φωτιάς» δήλωσε.

Η οργάνωση περιλαμβάνει περίπου 200 εταιρείες, όπως η Le Bras Frères, η οποία διαχειρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της ανακαίνισης του πύργου απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

«Αυτή η πληγή στην καρδιά του Παρισιού θα θεραπευτεί. Με τη γενναιοδωρία μας. Με την αλληλεγγύη μας. Με αυτή τη δύναμη που μας φέρνει μαζί ενάντια στις αντιξοότητες και μας κάνει ένα μεγάλο έθνος», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Κασταν. «Πάνω από 50 ερευνητές έχουν κινητοποιηθεί, και όλη η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Ο εισαγγελέας ήταν ξεκάθαρος. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι υπάρχει άλλη αιτία για τη φωτιά πέραν του ατυχήματος».

The post Θα χρειαστούν 10-15 χρόνια και εκατοντάδες εκατ ευρώ για να ανοικοδομηθεί η Παναγία των Παρισίων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα