Συμφωνία Βόρειας και Νότιας Κορέας για αποπυρηνικοποίηση της Χερσονήσου

09:49 19/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Στην Πιονγκγιάνγκ συναντήθηκαν ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν όπου αποφασίστηκε να κλείσει οριστικά το πεδίο δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων Τονγκτσάνγκ-ρι της Βόρειας Κορέας.

Όπως ανέφερε ο Μουν, η Βόρεια Κορέα δέχθηκε να κλείσει οριστικά το πεδίο δοκιμών μηχανών πυραύλων στο Τονγκτσάνγκ-ρι και τις εγκαταστάσεις για τις εκτοξεύσεις πυραύλων με την παρουσία ειδικών των εθνών που τα αφορά η διαδικασία αυτή.

Επίσης, ο Κιμ δεσμεύθηκε ότι θα πάει στη Σεούλ «στο εγγύς μέλλον»,

πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη αρχηγού του κράτους της Βόρειας Κορέας στη νοτιοκορεατική πρωτεύουσα μετά τον χωρισμό της χερσονήσου.

«Υποσχέθηκα στον πρόεδρο Μουν Τζε-ιν ότι θα επισκεφθώ τη Σεούλ στο εγγύς μέλλον», ανέφερε ο Κιμ ενώ οι δύο ηγέτες, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, τόνισαν ότι η Βόρεια Κορέα είναι διατεθειμένη, πέρα από το κλείσιμο των εγκαταστάσεών της για την ανάπτυξη και τις δοκιμές πυραύλων, να κλείσει το πυρηνικό της εργοστάσιο στη Γιονγκμπιόν, εάν οι ΗΠΑ κάνουν κινήσεις ανταπόδοσης.

The post Συμφωνία Βόρειας και Νότιας Κορέας για αποπυρηνικοποίηση της Χερσονήσου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα