Στη Βουλή οι δικογραφίες για τον Γιάννο Παπαντωνίου

23:41 18/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Τον… δρόμο για τη Βουλή «πήραν» δύο δικογραφίες που αφορούν τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαπντωνίου ο οποίος ελέγχεται για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός ελέγχεται για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων 3 εκ. ευρώ από παράνομες δραστηριότητες, αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες από την πρώτη στιγμή. Οι δύο υποθέσεις που διαβιβάζονται στην Βουλή από τις δικαστικές

αρχές, αφορούν υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, με περιεχόμενο στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί πρόσφατα στους ανακριτές διαφθοράς από την Ελβετία και την Κύπρο, αλλά και την υπόθεση της μεταβίβασης του ακινήτου του Γιάννου Παπαντωνίου στη Σύρο.

Η Βουλή καλείται πλέον να ερευνήσει το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για τον πρώην υπουργό, και να αποφανθεί αν η πράξη που του αποδίδεται είναι παραγεγραμμένη, ή αν τελέστηκε με αφορμή τα υπουργικά του καθηκόντα, οπότε το αδίκημα δεν θεωρείται παραγεγραμμένο.
Αν βέβαια η Βουλή αποφανθεί ότι η πράξη δεν έχει παραγραφεί, τότε η δικογραφία θα επιστρέψει στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς και στον επίκουρο ανακριτή, προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω τα στοιχεία και να κρίνουν αν συντρέχει λόγος να απαγγελθεί σε βάρος του πρώην υπουργού, συμπληρωματική κατηγορία για παθητική δωροδοκία.

The post Στη Βουλή οι δικογραφίες για τον Γιάννο Παπαντωνίου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα