Ένταση και επεισόδια στην πορεία μνήμης του Παύλου Φύσσα

22:26 18/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Με επεισόδια μικρής έκτασης σημαδεύτηκε η πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά πριν από 5 χρόνια. Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία μπροστά από το δημοτικό θέατρο του Πειραιά, όταν ομάδες αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ,πέτρες και άλλα αντικείμενα

προς τους αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση χημικών.


*H φωτογραφία είναι του Μάριου Λώλου

Νωρίτερα, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην οδό Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο μουσικός.


*H φωτογραφία είναι του Μάριου Λώλου

Κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί». Η πορεία μνήμης ξεκίνησε από το Κερατσίνι. Λίγο πρίν τις 8 το βράδυ η πορεία έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το Δημοτικό Θέατρο με κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν, καθώς κλούβες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί κλείνοντας την πρόσβαση. Εκεί δημιουργήθηκε ένταση με ομάδα αγνώστων να πετάει βόμβες μολότοφ και πέτρες προςναντίον των αστυνομικών δυνάμεων ενώ ομάδες αντιεξουσιαστών άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων και προκάλεσαν φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

Στο μεταξύ επεισόδια σημειώθηκαν και στην πορεία μνήμης του Παύλου Φύσσα στη Θεσσαλονίκη όταν σύμφωνα με το thestival.gr, ομάδα 30 ατόμων πέταξε μολότοφ μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία στη Θεσσαλονίκη.

Eιδικότερα, ενώ οι διαδηλωτές είχαν αρχίσει να αποχωρούν, αφού η πορεία είχε φτάσει στο άγαλμα Βενιζέλου μια ομάδα 30 ατόμων κινήθηκε προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Εγνατία και έριξε βόμβες μολότοφ.

*Η κεντρική φωτογραφία είναι του Μάριου Λώλου

The post Ένταση και επεισόδια στην πορεία μνήμης του Παύλου Φύσσα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα