Στην Κρήτη Κάρολος και Καμίλα – «Ξεναγός» η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

12:10 11/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Στην Κρήτη αναμένονται σε λίγη ώρα ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα όπου θα ολοκληρωθεί η τριήμερη επίσκεψη του ζεύγους στην Ελλάδα. Οι προετοιμασίες της υποδοχής και της παραμονής του Κάρολου και της Καμίλα στο νησί ήταν πυρετώδεις.

Η άφιξή τους αναμένεται στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου στις 12.30 κι εκεί αναμένεται να τους υποδεχθούν οι εκπρόσωποι των φορέων του νησιού και της πόλης.

Στη συνέχεια σε αυτοκινητοπομπή το

πριγκιπικό ζεύγος θα φτάσει στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπου θα ξεναγηθεί από την πρόεδρο του ιδρύματος «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδιονογιάννη.

Στη συνέχεια το πριγκιπικό ζεύγος θα ξεναγηθεί στην έδρα της βρετανικής αρχαιολογικής σχολής, τη βίλα Αριάδνη και κατόπιν θα ακολουθήσουν χωριστό πρόγραμμα.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος θα φτάσει στις Αρχάνες στις 14:30, ενώ η Δούκισσα θα μεταβεί στο Αλάγνι όπου και θα επισκεφθεί οινοποιείο της περιοχής για να ενημερωθεί σχετικά με τον δρόμο του κρασιού.

Φτάνοντας στις Αρχάνες ο πρίγκιπας Κάρολος θα μεταβεί στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόγραμμα της φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη, παρουσία του εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Φιλίπ Λεκλέρ.

Στη συνέχεια, ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα έχει ολιγόλεπτες συζητήσεις με πρόσφυγες που διαμένουν στο νησί. Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων αυτών θα έχει φτάσει στις Αρχάνες και η Δούκισσα, οπότε το ζευγάρι θα κατευθυνθεί στην πλατεία της Παναγίας στις Άνω Αρχάνες όπου η δημοτική αρχή θα έχει φροντίσει για την παρουσίαση των τοπικών προϊόντων με μια καλαίσθητη υπαίθρια έκθεση που θα συνοδεύεται από παραδοσιακό κρητικό γλέντι.

Το πριγκιπικό ζεύγος θα συνοδεύουν τηλεοπτικά μέσα της Βρετανίας ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί σε συνεργασία με τις βρετανικές αρχές.

Οι τοπικοί φορείς ετοιμάζουν να δώσουν και συμβολικά δώρα στο πριγκιπικό ζεύγος. Ένα καλάθι γεμάτο στοιχεία που παραπέμπουν στην πολιτισμική παράδοση της Κρήτης με υπομνήσεις όλων εκείνων που έχουν κάνει διάσημο το νησί στα πέρατα του κόσμου, θα λάβει ο πρίγκιπας Κάρολος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr με τη φροντίδα του δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη αλλά και διάφορων τοπικών φορέων έχουν ετοιμαστεί για τον πρίγκιπα της Ουαλίας αναμνηστικά του της επίσκεψής του στην περιοχή δώρα.

Προεξάρχουσα θέση θα έχει αντίγραφο του πήλινου σείστρου των Αρχανών που χρονολογείται από το 2000 π.Χ. και θεωρείται το παλαιότερο μουσικό όργανο της Ευρώπης.

Επίσης, το πριγκιπικό ζεύγος θα παραλάβει ένα καλάθι με χαρακτηριστικά κρητικά προϊόντα, όπως λάδι, κρασί, σταφίδες, ρακί και αρωματικά βότανα.

Επίσης, ένα παραδοσιακό κρητικό μαχαίρι με χαραγμένη στη λάμα του μια μαντινάδα, καθώς και πλήθος διαφόρων βιβλίων για την Κρήτη και τον πολιτισμό της.

Πηγή: cretapost.gr

The post Στην Κρήτη Κάρολος και Καμίλα – «Ξεναγός» η Μαριάννα Βαρδινογιάννη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα