Wirtschaftswoche: Οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί που γράφηκαν

10:19 11/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ, αναφερόμενος στο μεταμνημονιακό αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, διατείνεται πως «οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκαν», υποδεικνύοντας τον σκεπτικισμό γενικώς της Ευρώπης σχετικά με το σχέδιο της Ελλάδας για τη μεταμνημονιακή εποχή, σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ, τον οποίο επικαλείται το περιοδικό, χαρακτηρίζει «περίεργη» την αναπτυξιακή στρατηγική της Αθήνας,

σχολιάζοντας επίσης το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει σε άντληση εσόδων από τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης. Όπως προσθέτει: «Πρόκειται για απλή εκδήλωση προθέσεων, οι οποίες δεν μπορούν να επαληθευτούν. Η Κομισιόν έστειλε πίσω το κείμενο με πολυάριθμες διορθώσεις και αναμένει βελτιώσεις’.

Σύμφωνα με το Wirtschaftwoche, καθώς το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα εκπνέει, τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης και κυρίως το Βερολίνο ζητούν να μάθουν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πώς θα μπει η χώρα μελλοντικά σε τροχιά ανάπτυξης.

Το περιοδικό επισημαίνει ότι η Ελλάδα συνέρχεται με πολύ βραδείς ρυθμούς από την ύφεση και επισημαίνει τις επί τα χείρω αναθεωρήσεις της Κομισιόν των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

The post Wirtschaftswoche: Οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί που γράφηκαν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα