Τι είπε ο οδηγός που έσπειρε τον θάνατο στον Κηφισό: Είχα πιει κρασί

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε ο 64χρονος οδηγός νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο στη λεωφόρο Κηφισού το πρωί της Τετάρτης.

Χθες το πρωί πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών, από την οποία πράξη προήλθε θάνατος, καθώς και για τέσσερα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα και ειδικότερα ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, σωματική βλάβη από αμέλεια, παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού

και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δύο ετών από προηγούμενη παράβαση.

Ο οδηγός που ξέφυγε της πορείας του και έστειλε στο θάνατο δύο άτομα, τραυματίζοντας σοβαρά ακόμα ένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, διέθετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. «Ημουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Ετρεχα με 60 χλμ., όμως δεν “άκουσε” το τιμόνι», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 64χρονος, που έχει συλληφθεί κι άλλη φορά στο παρελθόν οδηγώντας για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι καταθέσεις των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο του δυστυχήματος είναι ενδεικτικές της κατάστασης του οδηγού. «Βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος», σχολίασε ο ένας αστυνομικός, ενώ ο δεύτερος συμπλήρωσε:

«Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, λαθερά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα». Από τις καταθέσεις των αστυνομικών έγινε γνωστό ότι ο 64χρονος είχε συλληφθεί ξανά στην ίδια κατάσταση πριν από λίγους μήνες.

«Στις 12/2/18 και ώρα 02:45 στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τον παράδρομο της Λ. Κηφισού είχε καταληφθεί από συναδέλφους μου να οδηγεί το ίδιο όχημα υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,22. Οι πινακίδες που έφερε το όχημα αντιστοιχούν σε άλλο όχημα με άλλο αριθμό πλαισίου. Κατά τον έλεγχο των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί το οδηγούσαν πάρα πολλές ώρες χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα», συμπλήρωσε.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα