Φοβερός κυκλώνας θα χτυπήσει τρεις Πολιτείες των ΗΠΑ

11:36 12/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο κυκλώνας Φλόρενς πλησιάζει στις αμερικανικές ακτές και οι αρχές προειδοποιούν για το ενδεχόμενο μεγάλων καταστροφών. Ήδη βρίσκεται στο επίπεδο 4 τής 5βάθμιας κλίμακας και κινείται με ταχύτητα 220 χιλιομέτρων την ώρα.

1,7 εκατομύρια άνθρωποι εγκαταλείπουν τη Νότια και τη Βόρεια Καρολίνα, καθώς και τη Βιρτζίνια, που απειλούνται περισσότερο. Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων προειδοποιεί, πάντως, ότι σοβαρά προβλήματα μπορεί να προκύψουν ακόμη και στην Πενσυλβάνια.

«Πρόκειται για έναν ισχυρό κυκλώνα που θα πλήξει της ακτές της Καρολίνα, τέτοιο που οι κάτοικοι έχουν να δουν εδώ και δεκαετίες»,

δήλωσε αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων. «Πιθανότατα θα υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, καταστροφές σε κτίρια, δρόμους και γέφυρες, καθώς και μεγάλες πλημμύρες, ικανές να προκαλέσουν θύματα», προειδοποίησε.

Μετά τις τρεις παράλιες πολιτείες και το Μέριλαντ, η περιφέρεια της Ουάσινγκτον έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τον φόβο πλημμυρών και κατολισθήσεων, καθώς το έδαφος έχει ήδη απορροφήσει μεγάλες ποσότητες νερού εξαιτίας των πρόσφατων βροχοπτώσεων.

Ο Πότομακ που διαρρέει την πρωτεύουσα των ΗΠΑ είναι ήδη φουσκωμένος και έχει πλημμυρίσει την παλιά πόλη της Αλεξάντρια στην Βιρτζίνια.

The post Φοβερός κυκλώνας θα χτυπήσει τρεις Πολιτείες των ΗΠΑ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα