Σοκ με τον θάνατο ομογενούς στην Αλβανία -Η απάντηση του Ράμα στο ελληνικό ΥΠΕΞ

09:34 29/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Νεκρός από πυρά ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων έπεσε ο 34χρονος ομογενής Κωστας Κατσίφας στους Βουλιαράτες Αργυρόκαστρου, ξεσηκώνοντας σάλο στην Ομογένεια, ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε διευκρίνιση των συνθηκών θανάτου του νεαρού άνδρα, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής».

Αναλυτικά:

«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν

στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής. Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Από την πλευρά του ο Αλβανός πρωθυπουργός απάντησε μέσω twitter και ήρθε σε κόντρα με την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ. «Να ευχαριστούμε το Θεό και οι δύο χώρες που δεν θρηνήσαμε θύματα μίας εξτρεμιστικής τρέλας».

«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής κάποιου που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε κι οι δύο χώρες τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα» γράφει σε ανάρτησή του στο twitter.

https://twitter.com/ediramaal/status/1056617700129169408

Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού που είχε παρευρεθεί το πρωί στους Βουλιαράτες και τη στιγμή του συμβάντος ήταν στο δρόμο, προκαλεί με ανάρτησή της στο facebook που έρχεται σε αντιδιαστολή με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Σημερα στο νεκροταφειο πεσοντων στους Βουλιαρατες κοντα στην Κλεισουρα για να τιμησουμε τους Ελληνες πεσοντες. Ημερα μνημης στον τοπο που επεσαν. Πυκνη συγκινηση αναμεσα στα βουνα που πολεμησαν με πατριωτισμο εναντιον του φασισμου. Παντου ελληνικες σημαιες, παροντες εκπροσωποι της ελληνικης και αλβανικης κυβερνησης, η πρεσβης της Ελλαδας, βουλευτες, δημαρχοι, πληθος κοσμου και παιδια του σχολειου. Δοξολογια, καταθεση στεφανων, ομιλια της πρεσβεως, εθνικος υμνος Ελλαδας και Αλβανιας, ποιηματα παιδιων. Φυγαμε στις τρεις το μεσημερι χωρις να εχει υπαρξει καμια ανησυχια. Στο μεταξυ ειχαμε πληροφορηθει οτι καποιος ομογενης με καλασνικοφ ειχε απειλησει το πρωι να πυροβολησει θεωρωντας οτι η συμφωνια των δυο κυβερνησεων να αποκαταστησουν τη μνημη των νεκρων ηταν προδοσια. Καμια ελληνικη σημαια δεν κατεβηκε, ολες ηταν υψωμενες. Μετα τις 3μμ στο δρομο της επιστροφης πληροφορηθηκαμε οτι ο ομογενης περικυκλωθηκε, η αστυνομια του ζητησε να παραδοθει, δεν παραδοθηκε και τον σκοτωσαν. Ηταν ενα τραγικο συμβαν που κανεις μας σημερα ολο το πρωι, μεσα στην ατμοσφαιρα συγκινησης που επικρατουσε, δεν μπρουσε να φανταστεί».

The post Σοκ με τον θάνατο ομογενούς στην Αλβανία -Η απάντηση του Ράμα στο ελληνικό ΥΠΕΞ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα