Το… Μακεδονία της ΕΡΤ που έγινε FYROM μετά τις αντιδράσεις

09:08 29/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση της ΕΡΤ να γράφει την ΠΓΔΜ ως MKD (Μακεδονία δηλαδή) στον αγώνα με την Εθνική με την ελληνική τηλεόραση να το αλλάζει και να γράφει FYROM.

Η αλήθεια είναι πως ο αγώνας της Εθνικής με την ΠΓΔΜ τέτοια μέρα μύριζε λίγο μπαρούτι. Γι’ αυτό άλλωστε

και αποφασίστηκε να μην βγουν εισιτήρια και το κλειστό της Λυκόβρυσης στη Κοζάνη δεν γέμισε, καθώς γήπεδο θα πήγαιναν μόνο με προσκλήσεις. Την αναμέτρηση για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετέδιδε η ΕΡΤ3 που με μία κίνησή της ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Τι έκανε; Στην κάρτα του σκορ έγραφε GRE-MKD (δηλαδή Μακεδονία), παρότι η πάγια τακτική σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να γράφεται ως FYROM. Το MKD, όπως αναφέραμε ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με την ΕΡΤ3 να το αλλάζει και να γράφει GRE-FYR

Η απάντηση της ΕΡΤ

Με ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ απάντησε στις κατηγορίες που δέχθηκε για τη χρησιμοποίηση του «MKD» ως όνομα της ΠΓΔΜ, στην μετάδοση της αναμέτρησης με την Ελλάδα, για τα προκριματικά Euro 2020 στο χάντμπολ.

«Σε απάντηση αναρτήσεων σχετικά με τα γραφικά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα χάντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και ΠΓΔΜ από την ΕΡΤ 3, το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα: Η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία. Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ. Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομαδα της ΠΓΔΜ στα γραφικά ως FYR. Σε καθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».

Πηγή: gazzetta.gr

The post Το… Μακεδονία της ΕΡΤ που έγινε FYROM μετά τις αντιδράσεις appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα