Εθνίκια, χρυσαυγίτες και προοδευτικούληδες σκυλεύουν...

Το να προσπαθείς να εξηγήσεις τι έγινε στην Αλβανία και στα ομογενειακά χωριά με το νεαρό που σκότωσαν οι Αλβανοί αστυνομικοί μοιάζει στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας με άλυτο γρίφο.

Ούτε και σε ένα τέτοιο γεγονός δεν μπορούμε να ομονοήσουμε, να βρούμε μια κοινή γραμμή, να πούμε πέντε πράγματα σωστά και να βάλουμε την κατάσταση κάτω ώστε να αναζητήσουμε απαντήσεις.

Τα απανταχού εθνίκια (όχι οι πατριώτες, οι «άλλοι» οι βλαμμένοι) και οι χρυσαυγίτες (άλλη κατηγορία αυτή) βγήκαν να εκμεταλλευτούν το τραγικό γεγονός και να πάρουν κανένα ψηφαλάκι παραπάνω.

Οι… προοδευτικούληδες

από την άλλη έβαλαν τα trolls να δουλέψουν. «Βλαμμένος ο νεκρός, εθνικιστής, προκλητικός, με ψυχολογικά προβλήματα», και άλλα τέτοια όμορφα. Κι αυτά όλα πριν καν κρυώσει το αίμα του νεκρού, πριν μάθουμε τι ακριβώς έγινε.

Λες και δεν υπάρχει και η μέση απάντηση σε όλα αυτά. Ότι μπορεί να ήταν λίγο περίεργος ο ομογενής, λίγο τσαμπουκάς αλλά και οι Αλβανοί προκλητικοί τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ. Δεν μπορεί να έχουν συμβεί ένα σωρό γεγονότα που δεν μπορούμε να τα ξέρουμε και που πρέπει να απαιτήσει η ελληνική κυβέρνηση απαντήσεις από τον Έντι Ράμα και την παρέα του.

Δυστυχώς, βλέποντας με πιο τρόπο η κυβέρνηση της αριστεράς κινείται στα εθνικά θέματα, πιστεύουμε ότι τελικά αυτό που συνέβη, όποιο κι αν είναι αυτό, θα θαφτεί γιατί δεν συμφέρει τον Τσίπρα.

Εδώ πριν από μερικούς μήνες ο Κοτζιάς άνοιξε από το πουθενά θέμα «διευθετήσεων» με την Αλβανία. Από πού κι ως που να πρέπει να διευθετήσουμε εμείς κάτι με τους Αλβανούς. Ας ασχοληθούν με την ελληνική μειονότητα που περνά δράμα στη χώρα τους. Ας ασχοληθούν με το πώς θα γίνουν κανονική χώρα κι όχι η πρώτη καλλιέργεια ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Από πού κι ως που η κυβέρνηση ήθελε να συζητήσει με τους Αλβανούς που το μόνο που κάνουν είναι να θέτουν θέμα Τσαμουριάς ή να λένε ότι οι χιλιάδες Αλβανοί που τρώνε ένα κομμάτι ψωμί στην Ελλάδα (και με το σπαθί τους, οι περισσότεροι άξιοι είναι) είναι… καταπιεσμένη μειονότητα;

Ας σοβαρευτούμε. Η κυβέρνηση ΤσίπραΚαμμένου ξεπούλησε τα πάντα στο όνομα ενός δήθεν διεθνισμού που λέει ότι πρέπει να λύνονται ακόμη και προβλήματα που δεν υπάρχουν.

Λύσεις στα θέματα που έχουμε με τα Τίρανα μπορούμε να συζητήσουμε μόνον εφόσον δοθούν απαντήσεις για την κατάσταση στη Βόρεια Ήπειρο. Πώς περνάνε εκεί οι ομογενείς, αν έχουν ελευθερίες, αν υπάρχουν αστυνομικοί που τους σκοτώνουν, έστω κι αν ορισμένοι είναι πιο θερμόαιμοι από άλλους.

Ας δώσουν απαντήσεις για όλα και μετά να μιλήσουμε για τους «γερμανοτσολιάδες» Τσάμηδες.

Όσο για τη δολοφονία του νεαρού στα μειονοτικά χωριά, πέρα από ακρότητες και εθνικιστικές εξάρσεις από τους νοσταλγούς των ναζί, ας αφήσουμε τα γεγονότα να εξελιχθούν πιέζοντας για διαλεύκανση της υπόθεσης. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Τους Βορειοηπειρώτες δεν πρέπει να τους ξεχνάμε, αλλά ούτε και να τους θυμόμαστε όταν είναι να χτυπήσουμε κανένα ψηφαλάκι από δήθεν πατριώτες που θα πουλάγανε μέχρι και τη μάνα τους φτάνοντας στο σημείο να στηρίξουν ακόμη και αποτρόπαιες πράξεις κατά Αλβανών που ζούνε στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα