Σκόπια -Έδιωξαν την υπουργό που έβαλε την πινακίδα «Μακεδονία»

14:41 15/2/2020 - Πηγή: Aixmi

Η Βουλή των Σκοπίων αποφάσισε να διώξει από το υπουργείο Εργασίας την υπηρεσιακή υπουργό Ρασέλα Μιζράχι, επειδή επανατοποθέτησε πινακίδα με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 62 έναντι 26. Υπέρ της απομάκρυνσής της τάχθηκαν οι βουλευτές του κόμματος του Ζόραν Ζάεφ και των κομμάτων των Αλβανών. Εναντίον οι εθνικιστές του VMRO-DPMNE, από το οποίο προέρχεται η Μιζράχι.

Την

αποπομπή της είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης Όλιβερ Σπάσοφσκι, τονίζοντας με την ενέργειά της παραβίασε κατάφωρα το Σύνταγμα και έθεσε σε κίνδυνο τις σχέσεις της Βόρειας Μακεδονίας με γειτονικές χώρες, όπως και την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Ως πρόεδρος της κυβέρνησης, δεν μπορώ να επιτρέψω οι πολίτες και η χώρα να κρατούνται όμηροι μιας ανεύθυνης συμπεριφοράς, που θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και όλα τα οφέλη της συμφωνίας αυτής για την ένταξή μας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και για την προώθηση των σχέσεών μας με τους γείτονές μας», υπογράμμισε.

Η ίδια η Ρασέλα Μιζράχι χαρακτήρισε«αστεία» την κατηγορία ότι παραβίασε το Σύνταγμα και υποστήριξε ότι το θέμα υποκινήθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους. Ανέφερε, ακόμη, ότι έγινε στόχος αντισημιτικών επιθέσεων λόγω της εβραϊκής καταγωγής της. «Είμαι περήφανη Εβραία από την Δημοκρατία της Μακεδονίας», δήλωσε.

Αύριο Κυριακή αναμένεται να επισημοποιηθεί η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών την 12η Απριλίου.

The post Σκόπια -Έδιωξαν την υπουργό που έβαλε την πινακίδα «Μακεδονία» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα