«Ρουκέτα» Βούτση για Σόιμπλε: Μόνιμη πληγή για τη χώρα…

17:36 15/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Μόνιμη πληγή για τη χώρα, που βάζει τρικλοποδιές και δημιουργεί περιβάλλον ασφυξίας για την εθνική οικονομία, χαρακτήρισε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του.

Επιπλέον, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τη στάση της, υποστηρίζοντας πως αντί να συμμετέχει σε μια γραμμή εθνικής άμυνας απέναντι στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών «φεύγετε ένας-ένας για να μην γίνετε κομπάρσοι

του Τσίπρα».

«Εχουμε τις θέσεις της αντιπολίτευσης για την στάση τους στην τροπολογία. Μια στάση αποχής από την ευθύνη. Λυπάμαι πολύ. Για να υπενθυμίσω κάτι αυτονόητο. Όσες διαφωνίες και αν έχουμε μεταξύ μας αυτό τον 1,5 χρόνο συμφωνούμε ότι το τρίτο μνημόνιο έγινε διαφανώς. Δεν υπάρχει τίποτα που να σκιάζει ή να έχει 2-3η ανάγνωση. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην τα ξέρουν όλοι. Με βάση αυτά τα στοιχεία κάθε κόμμα αποφασίζει τη στάση του», είπε, και συμπλήρωσε: «Γνωρίζετε ότι το προϊόν, το ποσό που προέκυψε από τα έσοδα, δεν οφείλεται σε κάποιο κόλπο. Οι δανειστές κάκιστα δεν δέχονταν τα μη παραμετρικά έσοδα, τα οποία οι υπουργοί της κυβέρνησης παρουσίαζαν ως εκτιμήσεις. Λένε οι δανειστές -κακοπίστως απολύτως- ότι δεν δέχονται τα στοιχεία και δέχονται μόνο ό,τι βγάζει το κομπιούτερ. Έγινε μια συστηματική δουλειά επι ένα χρόνο, για την οποία δεν λέτε τίποτα -σαν και αυτό το δισεκατομμύριο ήρθε από κάποιον… ομογενή!».

«Προέκυψε αυτό το ποσό και δεν είναι εντός της συμφωνίας, σε καμία περίπτωση και από καμία πλευρά, ως προς το πού θα πάει και θα διατεθεί. Αφού προέκυψε και καταμετρήθηκε, η κυβέρνηση πήρε συγκεκριμένη απόφαση για το πού θα διατεθεί. Η αναγνώριση ότι δεν είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί ρεσιτάλ κακοπιστίας από πλευράς των δανειστών, που δεν προκύπτει από πουθενά και δεν αναφέρεται πουθενά».

«Η σημερινή ψηφοφορία δεν είναι για να υπάρξει κανενός είδους πλαστή συναίνεση ή να υπάρξουν κομπάρσοι. Προέκυψε γιατί από την πλευρά της μόνιμης πληγής της χώρας – δεν ονοματίζω – μπήκε δημοσίως μια ακόμα τρικλοποδιά στη χώρα. Είπε ότι αυτό είναι εκτός συμφωνίας και μονομερής ενέργεια χωρίς να στηρίζεται από πουθενά. Προέκυψε αυτή η αμφισβήτηση προς την Βουλή την κυβέρνηση και την χώρα και γι αυτό γίνεται η σημερινή ψηφοφορία. Η ψηφοφορία δεν γίνεται για κάποιο κόλπο» .

«Αντι να μιλάμε για όσους επιβάλλουν αυτά τα καταναγκαστικά μέτρα, αντί να πείτε ένα καλό λόγο για τη χώρα ή κακό λόγο για όσους επιβάλλουν αυτά τα μέτρα, δεν μιλάτε. Είναι τόσο αδιανόητο γι εσάς να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε όσους δημιουργούν το περιβάλλον ασφυξίας και φεύγετε ένας ένας για να μην γίνετε κομπάρσοι του Τσίπρα» είπε ο κ. Βούτσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα