ΝΔ: «Ναι» στη στήριξη των συνταξιούχων, «όχι» στον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης

16:32 15/12/2016 - Πηγή: Aixmi

«Λέμε ναι στο επίδομα για τους συνταξιούχους, όχι στον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης και γι’ αυτό ψηφίζουμε παρών στην τροπολογία» σημείωσεο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκη ο οποίος ειδίκευσε τη θέση της παράταξής του σχετικά με την τροπολογία για το εφάπαξ επίδομα στους συνταξιούχους.

Ο κ. Χατζηδάκης

υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι υπέρ της στήριξης των συνταξιούχων αρκεί η ρύθμιση να είναι εντός πλαισίου συμφωνίας με τους εταίρους προκειμένου να μην δημιουργηθούν δυσμενείς συνθήκες για τη χώρα.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Χατζηδάκης πρότεινε την απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης προκειμένου να ξεπεραστεί η εμπλοκή με τον ESM και την ευρωζώνη, ώστε να «ξεπαγώσουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και να επανακατατεθεί με τη στήριξη του συνόλου της Βουλής μετά την επικύρωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από τη Εurostat τον Μάρτιο. «Αν αποσύρετε την τροπολογία είμαστε εδώ να στηρίξουμε κάθε μέτρο υπερ των συνταξιούχων που θα είναι εντός πλαισίου συμφωνίας» υπογράμμισε και η κυρία Φωτίου ζήτησε διευκρινίσεις: «Είπατε ή την αποσύρουμε την τροπολογία και θα την ψηφίσετε όταν έρθει δηλαδή τον Μάρτιο ή σε διαφορετική περίπτωση θα ψηφίσετε παρών σήμερα; Καλά κατάλαβα;».

Ο κ. Χατζηδάκης ανταπάντησε: «Τα πράγματα είναι απλά. Είπα ότι έτσι όπως έχει η τροπολογία δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες για την χώρα. Ηδη πάγωσαν τα μέτρα γα την ελάφρυνση του χρέους. Όπως έχει η τροπολογία και με την αντίδραση ESM και ευρωζώνης υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις. Προτείνουμε λοιπόν να συνεννοηθείτε με το Eurogroup. Υπάρχουν τα πλεονάσματα και θα επικυρωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat και τον Μάρτιο φέρτε την τροπολογία που θέλετε και με περισσότερα χρήματα και εμείς σε αυτό το ασφαλές περιβάλλον θα την ψηφίσουμε. Ξεκαθαρίζουμε ότι λέμε «ναι» στη στήριξη των συνταξιούχων και «όχι» στον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα