Τσακαλώτος: Το Eurogroup δεν έχει αποφασίσει για το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων

17:33 15/12/2016 - Πηγή: iPop

Ότι το Eurogroup δεν έχει αποφασίσει για το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Ότι έχουμε πολύ σημαντικότερα θέματα να επιλύσουμε από την εφάπαξ υποστήριξη των συνταξιούχων υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, από το Βερολίνο, υποστηρίζοντας ότι κατά την άποψη του θα επιλυθεί το συγκεκριμένο

ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Πιστεύω πως το ζήτημα σχετικά με την χορήγηση της εφάπαξ στήριξης των συνταξιούχων θα επιλυθεί» και συμπλήρωσε: «Δεν θεωρώ πως αποτελεί τόσο μεγάλο θέμα, έχουμε και μεγαλύτερα να λύσουμε».

Παράλληλα, τόνισε ότι το Eurogroup δεν έχει ακόμη λάβει καμιά απόφαση σχετικά με βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, και επανέλαβε πως η ελληνική πλευρά θα εξηγήσει στο EWG τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η χορήγηση του ποσού αυτού στους χαμηλοσυνταξιούχους και τόνισε πως κατά την άποψη του «κάθε λογικός άνθρωπος θα δει την ανάγκη η κυβέρνηση να αντιδράσει στις ανάγκες των πολιτών».

Να θυμίσουμε, πως την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντέισελμπλουμ ανακοίνωσε μ’ ένα tweet το «πάγωμα» της σχετικής διαδικασίας έως τον Ιανουάριο του 2017.

Βεβαίως, σήμερα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης «άδειασαν» τον Ντάισελμπλουμ λέγοντας ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για την απόφαση που ανακοινώθηκε. Συγκεκριμένα, το γερμανικό πρακτορείο MNI, επικαλούμενο ευρωπαϊκή πηγή, υπογράμμισε ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ήταν «βιαστική» και «ανακριβής».

Ταυτόχρονα πηγές του MNI τόνισαν ότι το Eurogroup δεν είχε ενημερωθεί για την ανακοίνωση Ντάισελμπλουμ προσθέτοντας μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είχε αποδεχτεί το πακέτο Τσίπρα εάν είχε ενημερωθεί σχετικά.

Ο υπουργός Οικονομικών, σχολίασε τις πρόσθετες αξιώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), λέγοντας ότι «εάν το Ταμείο επιμείνει σε νέες μειώσεις, οι οποίες δεν προβλέπονται από το μνημόνιο, τότε θα έχουμε σοβαρά προβλήματα».

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δείξει πως είναι αξιόπιστη στους διεθνείς πιστωτές της αλλά ταυτόχρονα και στον ελληνικό λαό.

Σχετικά με τα όσα ακούγονται για πρόωρες εκλογές, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και υποστήριξε πως κατά την άποψη του υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να μην πάμε σε εκλογές, καθώς «δεν είναι σαφές ότι θα μπορέσει να σχηματιστεί μία νέα κυβέρνηση».

The post Τσακαλώτος: Το Eurogroup δεν έχει αποφασίσει για το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα