Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τραμπ πάγωσε την παράδοση των F-35 στην Τουρκία

09:18 14/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Υπό τα χειροκροτήματα στρατιωτών στο στρατόπεδο της 10ης Ορεινής Μεραρχίας στο Φορτ Ντραμ της Νέας Υόρκης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) του οικονομικού έτους 2019, ύψους 717 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Βασικός στόχος του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι η ανασυγκρότηση των Eνόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Με την «Πράξη Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας Τζον Μακέιν» παγώνει προσωρινά η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία

κι έτσι κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον. Αφορμή ήταν η κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον στην Τουρκία ενώ καρηγορείται για κατασκοπεία και τρομοκρατία. Μετά τον διπλασιασμό δασμών σε εισαγωγές χάλυβα και αλουμίνιο από την Τουρκία, ο Τραμπ προχωρεί στο πάγωμα της παράδοσης των F-35. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στην Ευρώπη με στόχο να αποθαρρυνθεί η Ρωσία.

Μεταξύ άλλων ο νόμος αυτός αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό και προβλέπει τη μεγαλύτερη μισθολογική αύξηση για τους στρατιωτικούς εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

The post Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τραμπ πάγωσε την παράδοση των F-35 στην Τουρκία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα