Εύβοια: Χωρίς ενιαίο μέτωπο η πυρκαγιά- Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

20:21 13/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε επιφυλακή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Εύβοια. Η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη, αλλά με αρκετές διάσπαρτες ενεργές εστίες και χωρίς ενιαίο μέτωπο.

Μετά τη χθεσινή δύσκολη νύχτα το πρωί η εικόνα της φωτιάς στην Εύβοια ήταν καλύτερη. Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ξεκίνησαν ρίψεις νερού συνδράμοντας το έργο των επίγειων δυνάμεων. Σύμφωνα με την

Πυροσβεστική στο μέτωπο επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 50 στελέχη ενόπλων δυνάμεων, 20 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήμα.

Κανονικά πλέον διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, η οποία είχε διακοπεί προληπτικά για λόγους ασφαλείας, με απόφαση της αστυνομίας.

Το eviazoom.gr περιγράφει τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των ανδρών της Πυροσβεστικής για την εκκένωση του οικισμού στο Κοντοδεσπότι χθες και τη διακοπή της κυκλοφορίας από την πύρινη λαίλαπα που απείλησε τον οικισμό.

Ακολούθως εκκενώθηκε και το χωριό Σταυρός.

Η πυρκαγιά, παρά την άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων, έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ριπών του ανέμου, της πυκνής βλάστησης και του έντονου ανάγλυφου της περιοχής εκδήλωσής της.

Από τις φλόγες δεν γλίτωσαν αγροικίες και μία κατοικία.

Τις πρωινές ώρες η πυρκαγιά έσπασε σε δύο μέτωπα στα Ψαχνά ενώ οι κάτοικοι καταγγέλλουν εμπρησμό. Με απόφαση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκε στην περιοχή της φωτιάς και ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τη συγκεκριμένη απόφαση σημειώνοντας: «Η τοπική αυτοδιοίκηση συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις. Μέλημά μας οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Μόλις κηρύξαμε τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θερμή παράκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής».

Πηγή: eviazoom.gr

The post Εύβοια: Χωρίς ενιαίο μέτωπο η πυρκαγιά- Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα