Τούρκοι πυροβόλησαν Έλληνες ψαράδες στη Λέρο

13:18 13/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Πυρά επεσαν στο Αιγαίο, κοντά στη Λέρο. Τούρκοι άνοιξαν πυρ κατά δύο ελληνικών ψαροκάικων κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου.

Οι Έλληνες ψαράδες κατηγγειλαν, μιλώντας στον Alpha, ότι οι πυροβολισμοί ήταν αρκετοί και κατά ριπάς. Αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν και ενημέρωσαν το Λιμενικό, το οποίο έστειλε δύο σκάφη. Ωστόσ, τα τουρκικά αλιευτικά ήδη είχαν ξεκινήσει να κινούνται προς τα διεθνή

ύδατα.

«Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν κατά ριπάς. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο», είπε ένας από τους ψαράδες για να προσθέσει άλλος ένας ότι «οι Τούρκοι ψαράδες ήταν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι Τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε».

Την ίδια ώρα φουντώνουν οι πληροφορίες ότι τα τουρκικά αλιευτικά ήταν επανδρωμένα με άνδρες της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας.

The post Τούρκοι πυροβόλησαν Έλληνες ψαράδες στη Λέρο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα