Ψηφίστηκε η διάταξη για το άσυλο -Απών ο ΣΥΡΙΖΑ, «παρών» από ΚΙΝΑΛ -Κεραμέως: Τέλος η ανομία

14:41 9/8/2019 - Πηγή: Aixmi

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου υπερψηφίστηκε η διάταξη για το πανεπιστημικαό άσυλο, που επιτρέπει στις αστυνομικές δυνάμεις να παρεμβαίνουν στους χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όταν διαπράττονται αδικήματα, χωρίς να είναι αναγκαία η σύμφωνη γνώμη των πρυτανικών αρχών.

«Βάζουμε τέλος σε έκνομες πράξεις, όπως βιαιοπραγίες, προπηλακισμοί, καταστροφή δημόσιας περιουσίας, διακίνηση ναρκωτικών, που λαμβάνουν χώρα εντός των πανεπιστημίων. Ταυτόχρονα, θα καταπολεμηθεί και το φαινόμενο των πράξεων που λαμβάνουν χώρα εκτός των ιδρυμάτων και

οι δράστες καταφεύγουν εντός, μόνο και μόνο για να αποφύγουν τη σύλληψη», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσίασαν από την ψηφοφορία, ενώ το ΚΙΝΑΛ δήλωσε «παρών».

Η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι κατέβαλε προσπάθειες να επιτευχθεί σύγκλιση με το ΚΙΝΑΛ, καταθέτοντας δυο διαφορετικές προτάσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όπως είπε, για την κυβέρνηση υπήρχε μια κόκκινη γραμμή. «Η κόκκινη γραμμή ήταν ότι έπρεπε να επιτύχουμε μια εξομοίωση του πανεπιστημιακού χώρου και του δημόσιου χώρου. Όσο ανοίγαμε παραθυράκια στην διάταξη, όσο δημιουργούσαμε ένα ειδικό καθεστώς για τα πανεπιστήμια τόσο μεγάλωνε ο κίνδυνος να ήταν άλλη μία διάταξη η οποία θα έμενε στα χαρτιά. Θέλαμε μια καθαρή λύση, μια καθαρή γραμμή. Επιδιώξαμε λοιπόν συγκλίσεις και επιδιώξαμε αυτές τις συγκλίσεις με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα για την εξεύρεση λύσης. Δυστυχώς όμως αυτή δεν επετεύχθη».

The post Ψηφίστηκε η διάταξη για το άσυλο -Απών ο ΣΥΡΙΖΑ, «παρών» από ΚΙΝΑΛ -Κεραμέως: Τέλος η ανομία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα