Ψάχνει συμβιβασμό με Τραμπ ο Ερντογάν -Θα στείλει τους S-400 στο Αζερμπαϊτζάν ή το Κατάρ;

17:15 17/4/2019 - Πηγή: Aixmi

Συμβιβαστική πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν για τους ρωσικούς πυραύλους S-400 φαίνεται πως μετέφερε στον Ντόναλντ Τραμπ ο γαμπρός του, υπουργός Ενέργειας Αλ Μπαϊράκ, που τον επισκέφθηκε στον Λευκό Οίκο. Ως βάση συμβιβασμού ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να προτείνει να αγοράσει μεν τους πυραύλους, διότι έχει δεσμευτεί στον Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά να μην τους τοποθετήσει σε τουρκικό έδαφος.

Η εφημερίδα Σαμπάχ, η οποία απηχεί τις απόψεις του κόμματος Ερντογάν, γράφει ότι στο τραπέζι ρίχτηκε η ιδέα να μεταφερθούν οι ρωσικοί πύραυλοι σε κάποια χώρα φιλική προς

την Τουρκία, όπως το Αζερμπαϊτζάν ή το Κατάρ, έτσι ώστε να μπορέσει να πάρει και τα 100 αμερικανικά μαχητικά F-35.

«Είναι πολύ αισιόδοξο να περιμένει κανείς από την Άγκυρα λύση άλλη εκτός από το να παραληφθούν και να τοποθετηθούν αλλού, ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για τα F-35», επισημαίνει αρθρογράφος της Σαμπάχ, σημειώνοντας ότι «παρόλο που η Τουρκία δηλώνει ότι το θέμα των S-400 έχει τελειώσει και ότι δεν υποχωρεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αναζητεί μία φόρμουλα για να αμβλυνθεί η ένταση με τις ΗΠΑ».

The post Ψάχνει συμβιβασμό με Τραμπ ο Ερντογάν -Θα στείλει τους S-400 στο Αζερμπαϊτζάν ή το Κατάρ; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα