Ρουπακιώτης για Novartis: Έγκλημα κατά των πολιτών και της κοινωνίας

Έγκλημα κατά των πολιτών και της ίδιας της κοινωνίας χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, το σκάνδαλο Novartis.
«Είναι έγκλημα εναντίων των ασφαλισμένων που κλήθηκαν να πληρώσουν τη δικιά τους συνδρομή σε πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα, είναι έγκλημα κατά των δημοσιονομικών της χώρας. Είναι έγκλημα σε βάρος της ανάγκης που έχει ο πολίτης να πιστεύει στην κρατική εξουσία. Τον συνθλίβει όταν ακούει συνέχεια
τέτοιες ιστορίες για εγκλήματα....
Είναι επίσης έγκλημα και κατά της ανάγκης να υπάρχει μιαν αξιακή σταθερά στην ελληνική κοινωνία ώστε να συγκροτείται πιστεύοντας σε αξίες» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ1. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε το άρθρο 86 ως «ένα κακό σπυρί στο ελληνικό Σύνταγμα». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ταχύτατη αποσβεστική προθεσμία και στην «ερεθιστική πρόκληση», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, που έχουν οι υπουργοί και υφυπουργοί για να αποσβένεται η ευθύνη τους από τη διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων. Επίσης, στην «σκόπιμη αοριστία» για τα ποια εγκλήματα υπάγονται αλλά και στη «λειψή διατύπωση ότι αμελητί τα στέλνει ο εισαγγελέας». Ο κ. Ρουπακιώτης εξέφρασε την απορία για ποιον λόγο ρίχνουν στο τραπέζι το όνομα Πετσίτης, αντί να μιλάνε για το «έγκλημα Novartis». «Μήπως θέλουν να κρύψουν κάτι;» διερωτήθηκε με νόημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα