Που διαφέρουν «εγκεφαλικά» οι άνδρες με τις γυναίκες;

18:43 15/2/2014 - Πηγή: Aixmi

Ουσιαστικές διαφορές στις δομές, αλλά και στο μέγεθος του εγκεφάλου έχουν τα δύο φύλα, σύμφωνα με 20ετή έρευνα που ολοκλήρωσαν πρόσφατα ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Η μελέτη ρίχνει φως στο ότι τα δύο φύλα έχουν φυσιολογικά διαφορετικές δεξιότητες, καθώς οι ομοιότητες που παρουσιάζουν στο μυαλό τους δεν είναι όσες νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Στη μελέτη συμμετείχαν χιλιάδες άτομα, ηλικίας από έξι μηνών βρέφη έως 80χρονους. Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι οι άντρες έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο μεταξύ 8% και 13% σε σχέση
με τις γυναίκες.Επιπλέον, όπως τονίζουν οι ειδικοί, κάποια συγκεκριμένα σημεία στον εγκέφαλο που είναι υπεύθυνα για βασικές λειτουργίες όπως είναι η μνήμη, η λήψη αποφάσεων κ.λπ. έχουν διαφορετικό μέγεθος στους άντρες και διαφορετικό στις γυναίκες.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πραγματικές διαφορές σε συγκεκριμένες λειτουργίες – δεξιότητες μεταξύ των δύο φύλων.«Συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου είναι μεγαλύτερες στους άντρες, ενώ κάποιες άλλες υπερτερούν στις γυναίκες. Μάλιστα, κάποιες από αυτές, όπως είναι η αμυγδαλή και ο ιππόκαμπος, έχουν ιδιαίτερα βασικές λειτουργίες και προκαλούν τις μεγάλες διαφορές που παρατηρούμε τόσα χρόνια στα δύο φύλα», εξηγεί ο Σάιμον Μπάρον-Κόχεν, καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
Keywords
Τυχαία Θέματα