Το πρώτο γκάλοπ: Μπροστά ο Καμίνης – Μάχη Νικήτα, Άρη, Κασιδιάρη

18:43 15/2/2014 - Πηγή: Aixmi

Προβάδισμα στον Γιώργο Καμίνη δίνει το πρώτο γκάλοπ για τον δήμο της Αθήνας, ενώ τη δεύτερη θέση φαίνεται να διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι, τους οποίους χωρίζει διαφορά μόλις τεσσάρων μονάδων.

Αν και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και το κλίμα δεν έχει ζεσταθεί, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον θα οδηγηθούμε σε μια ανοικτή μάχη.

Όπως βλέπετε στην κάρτα, ο Γιώργος Καμίνης βρίσκεται στο 20% και ακολουθούν ο «αντάρτης»

της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης με 14%, ο «επίσημος» της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος με 13%, ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης με 11%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης του Σύριζα με 10%, ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ με 6%, ο Βασίλης Καπερνάρος από το κόμμα Καμμένου με 5% και ο ανεξάρτητος Γιώργος Αμυράς επίσης με 5%.

Από την κατανομή των ψηφοφόρων κατά κόμμα, προκύπτει ότι τον υποψήφιο του Σύριζα επιλέγουν (αυτή τη στιγμή) μόνο 4 στους 10 οπαδούς του κόμματος.

Το 12% λέει «ναι» στον Καμίνη, ενώ από 9% συγκεντρώνουν Κακλαμάνης, Σοφιανός και Καπερνάρος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην αφετηρία της προεκλογικής σύγκρουσης οι πολίτες {δεν υιοθετούν την πολιτική γραμμή του δημοψηφίσματος} για την κυβέρνηση, που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολυδιασπασμένη εμφανίζεται, πάντως, και η εκλογική βάση της ΝΔ στην Αθήνα.

Ναι μεν ο Σπηλιωτόπουλος προηγείται (τον επιλέγει το 32%), αλλά και ο Κακλαμάνης βρίσκεται κοντά (στο 23%), ενώ διόλου ευκαταφρόνητα είναι τα ποσοστά του Καμίνη (16%) και του Κασιδιάρη (11%).

Το γκάλοπ έκανε η Μetron Analysis για λογαριασμό του Τhetoc.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα