Ποτάμι: «Κόκκινα» ταμεία αντί για πασχαλινά αυγά

11:22 26/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι κατηγορεί την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως «σκουπίζει» αδιακρίτως τα αποθεματικά των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, «προκειμένου να καλύψει τις ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου», τονίζοντας ότι θα έχουμε «κόκκινα» ταμεία αντί για πασχαλινά αυγά.

Επιπλέον, το Ποτάμι κατηγορεί το οικονομικό επιτελείο ότι «μπορεί να αδιαφορεί για τα ασθενοφόρα που είναι χωρίς βενζίνη και για τα νοσοκομεία που δεν έχουν γάζες, πλην όμως μαζεύει ό,τι χρηματικό

διαθέσιμο βρίσκει για να βγάλει το Πάσχα».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η κυβέρνηση είναι γεμάτη ιδέες για κάθε είδους ζήτημα» είχε πει την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος. Η επανάληψη φαίνεται ότι …δεν είναι μητέρα μαθήσεως καθώς στην προκειμένη περίπτωση η ιδέα ήταν δανεισμένη από την περυσινή «χειρότερη διαπραγμάτευση της χρονιάς 2015», τίτλος που απένειμε το τμήμα Νομικής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Μοναδική διαφορά με τον περασμένο Απρίλιο όταν η κυβέρνηση επέβαλε την υποχρεωτική μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδας όσων κεφαλαίων δεν χρειάζονται οι δημόσιοι οργανισμοί για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους είναι σύμφωνα με το Ποτάμι ότι «ο ΠτΒ κ. Βούτσης έδωσε με ευκολία τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής ενώ η προκάτοχός του κυρία Κωνσταντοπούλου το είχε παζαρέψει».

«Κόκκινα» ταμεία αντί για πασχαλινά αυγά, λοιπόν ,και νέα βύθιση της οικονομίας αντί για την ανάσταση που περιμένει ο κ. Τσίπρας να έρθει το Μεγάλο Σάββατο, υπογραμμίζει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα