Απεργιακός κλοιός στη χώρα

08:45 26/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Την εβδομάδα μετά το Πάσχα οπότε και αναμένεται η ψηφοφορία για το ασφαλιστικό και φορολογκό νομοσχέδιο κλιμακώνουν τις αεργιακές κινητοποιήσεις τα συνδικάτα.

Χθες το απόγευμα, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, ως αντίδραση στο νομοσχέδιο-λαιμητόμο. Μαζί με τη ΓΣΕΕ

προσανατολίζεται στην προκήρυξη 48ωρης απεργίας μόλις ξεκινήσει η διαδικασία της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Αναλόγως θα κινηθεί και η Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία. Επίσης, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων έχει αποφασίσει ήδη την συνέχιση της απεργίας – αποχής όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου στο σύνολο των συμβουλίων και των επιτροπών έως και την Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 και προσανατολίζεται στη συνέχιση με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Το ΠΑΜΕ οργανώνει σήμερα στις 7 το απόγευμα παναττικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και ενόψει της 48ωρης γενικής απεργίας. Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στη Χαλκίδα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αγοράς.

«Όλοι στο συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα. Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα στο Ασφαλιστικό και τη φορολογία. Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία», τονίζει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα