Ποιός είναι, τέλος πάντων, ο Γιοσίρου Γιαμαγκούσι;

20:00 15/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Με μια ανεπιτήδευτη ερμηνευτική απλότητα που σπάνια συναντάται σήμερα στην θεατρική Αθήνα, η ομάδα Lorem Ipsum παρουσιάζει στο VAULT -για δεύτερη χρονιά μετά και τη συμμετοχή της πέρυσι στο Φεστιβάλ Αθηνών- την σύγχρονη μαύρη κωμωδία με τον τίτλο “Γιοσίρου Γιαμαγκούσι”.

Ποιός είναι, τελικά, ο Γιοσίρου Γιαμαγκούσι; Ένας άνδρας που αναζητά τον εξαφανισμένο πατέρα του, και χωρίς να το επιδιώκει γίνεται η αφορμή να αποκαλυφθούν τα σκοτεινότερα

μυστικά ενός ολόκληρου χωριού. Ωστόσο, όλα αυτά δεν συμβαίνουν σε κάποιο χωριό στην περιφέρεια της Ιαπωνίας, αλλά… στην “ελληνικότατη” Λακκοσπηλιά!

Στην αναζήτηση απαντήσεων από τον Γιοσίρου, γινόμαστε θεατές τραγελαφικών και μαζί σουρεαλιστικών καταστάσεων, οι οποίες προκαλούν μεν γέλιο, δύνανται όμως και να μας κάνουν να ταυτιστούμε με τους ήρωες της ιστορίας. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη και σε μια αφοπλιστική και καταιγιστική φυσικότητα με την οποία οι χαρακτήρες ενσαρκώνονται από το σύνολο του θιάσου.

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιώργος Κεντρωτάς αγγίζει θέματα ταμπού και ίσως σε ένα βαθμό σοκάρει. Εν τέλει όμως, πλέκοντας μια ιδιαίτερη μαύρη κωμωδία, καταφέρνει να κάνει την ευθυμία και το γέλιο να υπερισχύσουν.

Σημειώνεται ότι η ομάδα, έχοντας ήδη μια διαδρομή έξι ετών και παρουσιάζοντας έργα πάντα σε πρωτότυπο κείμενο, πήρε το όνομά της (Lorem Ipsum) από τα -κατά μετάφραση- δίχως νόημα κείμενα.

Κι όμως… Μέσα στον παραλογισμό του, το συγκεκριμένο έργο γίνεται κατανοητό, αγγίζει και φυσικά διασκεδάζει.

‘Γιοσίρου Γιαμαγκούσι’ από την ομάδα Lorem Ipsum στον πολυχώρο VAULT
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου – Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017
ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παρασκευή στις 21:00
Σάββατο στις 21:00

The post Ποιός είναι, τέλος πάντων, ο Γιοσίρου Γιαμαγκούσι; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα