Αίτημα αναίρεσης του βουλεύματος για στημένα και Μαρινάκη

19:14 15/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Αναίρεση άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τους στημένους αγώνες στον χώρο του ποδοσφαίρου, με το οποίο είχε παραπεμφθεί σε δίκη για υπόθεση στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο (κακούργημα) ο πρόεδρος του Oλυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλοι 27, όχι όμως και για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Το Συμβούλιο Εφετών είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία (2 – 1) και για την παραπομπή τους

με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας, που είναι πλημμέλημα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες που του είχαν αρχικά αποδοθεί για απάτη, εκβίαση (τετελεσμένη και σε απόπειρα) καθώς και για ηθική αυτουργία σε έκρηξη, σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης σε φούρνο διαιτητή στην Καλαμάτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση του προέδρου του Ολυμπιακού ελήφθη κατά πλειοψηφία, με ένα μέλος της συνθέσεως, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Συμβουλίου Κώστα Σταμαδιάνο, να έχει μειοψηφήσει υπέρ της πλήρους απαλλαγής του από το σύνολο των αξιόποινων πράξεων.

Τον τελικό λόγο θα έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

The post Αίτημα αναίρεσης του βουλεύματος για στημένα και Μαρινάκη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα