Πιερρακάκης: Έρχεται το 112 για επείγουσες ανάγκες, τι θα γίνει με 5G

17:22 21/7/2019 - Πηγή: Aixmi

Mέχρι τέλος του χρόνου θα λειτουργεί κανονικά ο αριθμός επείγουσας ανάγκης 112, ενώ έως ότου τεθεί σε πλήρη εφαρμογή οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα προσφέρουν μια ενδιάμεση λύση, ώστε να υπάρχει δυνατότητα αποστολής SMS σε συγκεκριμένες περιοχές εφόσον υπάρξει αναγκαιότητα.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός

Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος τόνισε ακόμη ότι θα ενδυναμωθούν και θα εσκυγχρονιστούν τα ΚΕΠ το επόμενο διάστημα. 

Όσο για το σύστημα 5 G, που θα αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας, ανέφερε ότι τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν τη συγκρότηση ενός εθνικού πλάνου, οριοθετώντας το σχετικό οικοσύστημα, προσφέροντας σε όλους τους συμμετέχοντες πλήρη εικόνα και προβλεψιμότητα, ενώ στο τέλος του 2020 αναμένεται η δημοπράτηση του σχετικού φάσματος από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων – αλλά με έναν καινοτόμο τρόπο που θα ενθαρρύνει τις παραγωγικές επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς.

The post Πιερρακάκης: Έρχεται το 112 για επείγουσες ανάγκες, τι θα γίνει με 5G appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα